Fina și-a „bătut” nașul

PSD a câștigat alegerile organizate, duminică, în comuna suceveană Berchișești, dar primarul ales al acestei comune, dna Violeta Zenovia Țăran, va fi cercetată de PNA în urma unor sesizări ale Prefecturii Suceava față de activitatea acesteia ca primar al comunei Drăgoiești, de care s-a desprins noua comună Berchișești. Potrivit rezultatelor votului din comuna Berchișești, candidatul PSD, dna Violeta Țăran, a câștigat din primul tur, obținând 714 de voturi, în timp ce candidatul PNL, primarul interimar al comunei, Ion Jitaru, a fost votat de 664 de alegători. Cel de-al treilea candidat, din partea PNG, a primit 34 de voturi.
 

În urma votului exprimat duminică, PSD a câștigat în această comună șase locuri în Consiliul Local, în timp ce Alianța D.A. – celelalte cinci locuri. Prezența la vot de a fost de 72,68%. Dna Violeta Țăran a fost aleasă, în alegerile locale din 2004, primar al comunei Drăgoiești, dar această comună s-a divizat în acest an, ea candidând pentru funcția de primar în nou înființata co-mună Berchișești. Până la organizarea de alegeri în Drăgoiești, conducerea va fi preluată de viceprimarul PSD, dl Gheorghe Oanea. Președintele PNL Suceava, prefectul Orest Onofrei, a declarat, ieri, că rezultatul alegerilor a fost strâns și că a contat popularitatea candidatului, dar a precizat că, în calitate de prefect, va sesiza PNA privind activitatea dnei Țăran pentru perioada în care a fost primar al comunei Drăgoiești. El a spus că sesizările se referă la „cel puțin trei situații concrete”, una dintre acestea fiind că, în cazul a cel puțin cinci procese-verbale ale unor licitații organizate de Primăria Drăgoiești, „există dubii” cum că au fost modificate după organizarea licitațiilor. Dna Țăran mai este acuzată că Primăria Drăgoiești a achiziționat teren prin interpuși și nu direct de la proprietari, prejudicind astfel bugetul local. Totodată, potrivit prefectului de Suceava, cu girul Primăriei din Drăgoiești au fost accesate fonduri ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est destinate comunităților sărace pentru două investiții, o fabrică de ulei și un atelier de bolțari, care nu au funcționat niciodată, dar care au fost realizate de tatăl și soțul primarului. Președintele PSD Suceava, dl Gavril Mîrza, a evitat să comenteze acuzațiile aduse de prefect primarului ales al comunei Berchișești. El consideră că votul de duminică de la Ber-chișești „este un semnal clar” că electoratul are încredere în PSD și în candidații acestui partid. „Au ales primar o fată cu calități deosebite, harnică și muncitoare”, a spus dl Mîrza. Interesant este faptul că lupta electorală s-a dat oarecum în familie: Violeta Țăran este cununată de Ion Jitaru …

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: