Vitejii de după război

Nu pot să spun că am rămas vreodată mută de admirație în fața muncii birocraților care dau verdicte stând la birou. Mă gândesc în special la acei birocrați din mass-media, care n-au făcut în viața lor măcar o zi de teren și care și-au șlefuit cariera dând cu presupusul după ureche. Sunt destui în stare să-ți reproșeze că ai pierdut trei zile ‘’umblând aiurea’’ și n-ai reușit decât să scrii trei rânduri. Și nu vă spun ce vigilenți sunt în a te așeza la zid prin criticile lor. Nu mai pun în discuție că, uneori, pentru a redacta câteva rânduri ai nevoie de ani de investigații.
 

Mălina Anițoaei

Cei trei ziariști răpiți în Irak s-au întors sănătoși acasă și numai Dumnezeu știe ce s-a întâmplat cu ei acolo. După o croială românească s-a făcut și o conferință de presă în care unii colegi ziariști și-au arătat colțișorii de hiene. Mi se pare că mulți dintre ei n-au trecut vreodată granițele țării, fiind specialiști în senzații tari, cum ar fi furturile, violurile și agățatul sponsorilor șantajabili. Bineînțeles că au apărut pe firmament și liderii de opinie, care și-au sfărâmat creierii făcând fel de fel de scenarii. Nu mi-ar plăcea ca Marie Jeanne Ion să fi avut vreo legătură bizară cu vestitul Omar . În schimb, mi-ar plăcea ca analiștii să facă și ei muncă de teren, să mai plece prin străinătate și să le crească și lor tensiunea în fața unor situații limită. ‘’Eroii’’ spectatori nu pot provoca decât milă și repulsie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: