Turismul – șansă pentru Bucovina

Autoritățile județului Suceava intenționează să promoveze mai multe acte normative privind declararea Bucovinei ca zonă turistică de interes național, a anunțat, ieri, prefectul Orest Onofrei. Domnia sa a afirmat, într-o conferință de presă, că prin aceste acte normative trebuie să se creeze cadrul legal pentru un mediu investițional prielnic dezvoltării turismului în zonă. El a arătat, totodată, că va trebui promovat „brandul Bucovina” pentru că este o marcă deja cunoscută. „În Bucovina există posibilitatea de a se trăi din turism și agricultură, precum și din industriile complementare acestora”, a spus dl Onofrei, care a arătat că aceste activități vor putea absorbi întreaga forță de muncă din județ.
 

El a arătat că pentru aceasta este necesară, în primul rând, re-abilitarea infrastructurii, su-bliniind că această zonă are un „imens potențial turistic”, care va trebui menținut și protejat. Dl Onofrei a apreciat că statutul de zonă defavori-zată, pe care l-a avut zona de munte a județului, nu a re-prezentat un avantaj și că de acest statut s-au folosit mai ales oportuniștii. „Din păcate, zona defavorizată, exceptând câteva investiții serioase, a fost o zonă de oportunism, de tunuri financiare și de eva-ziune fiscală. Au fost facilități pentru interese de moment, mărunte și obscure foarte multe dintre ele. A fost absolut nefericită formularea de zonă defavorizată pentru că, cu mici excepții, nimeni serios nu vine să investească într-o asemenea zonă”, a declarat dl Onofrei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: