Marfa de contrabandă, la control!

În cadrul Programului „Frontiere sigure – frontiere europene”, polițiștii rădăuțeni de profil au executat, în ultimele zile, mai multe acțiuni în raioanele de responsabilitate, în locurile și mediile cu risc infracțional, constatând că mica… contrabandă încă… înflorește. Iată câteva exemple. < În orașul Siret, pe drumul european E-85, ce duce spre punctul de frontieră, a fost oprit pentru control un autoturism marca „Merc”, înmatriculat în Ucraina. La volan, B. Vira, în vârstă de 34 de ani, care, la vederea echipajului poliției a început să facă fețe-fețe. Între bagaje avea dosite 320 pachete de țigări „Saint George”, fără documente legale, ce urmau să fie comercializate.
 

< În aceeași localitate și pe același drum, lucrători din cadrul Biroului de Combatere a Infracționalității Transfrontaliere al Poliției de Frontieră Rădăuți au verificat o altă mașină, tot din Ucraina. Și în acest caz, portbagajul autovehiculului fusese transformat într-un adevărat depozit de marfă: 500 de șorțuri de bucătărie, în valoare de 12.500.000 lei. I. Ivan, proprietarul autovehiculului și al mărfii, nu a mai reușit să-și comercializeze marfa pentru că i-a fost confiscată. < Ultima constatare, miercuri, în zi de... piață, la Izvoarele Sucevei. Personalul turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră de aici a efectuat o scurtă „razie” în bazarul din localitate. Printre comercianții contravenienți, M. Gheorghe, de 31 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a încurcat-o cel mai rău. Dânsul avea pe tarabă marfă în valoare de peste 140 de milioane de lei, dar fără nici un document care să ateste proveniența acesteia. Ca și în celelalte două cazuri amintite mai sus, polițiștii i-au întocmit documente, dar de confiscare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: