Câmpulung Moldovenesc

Miliarde pentru apă

2,5 miliarde de lei va cheltui bugetul local câmpulungean pentru îmbunătățirea și modernizarea sursei de apă de la Sadova. Aceasta este una dintre cele trei surse de apă ale municipiului, care oferă apă de adâncime, de bună calitate, dar nu poate acoperi în prezent nevoia de apă 24 de ore pe zi. În plus, la sursa de la Sadova, costurile de obținere a apei cu dotarea actuală rudimentară sunt foarte mari, din cauza consumului mare de energie electrică. Până în prezent, municipiul a folosit preponderent altă sursă de apă, cea de suprafață, preluată la Colacu direct din râul Moldova. Calitatea apei oferite astfel este inferioară, iar populația acuză deja acest aspect.
 

Consilierii locali au aflat și că, din 2007, în cazul intrării României în UE, nu va mai fi permisă utilizarea apei de suprafață pentru populație, așa că sursa de la Colacu va trebui probabil să fie abandonată. În consecință, aleșii câmpulungeni au aprobat un proiect de amenajare a sursei de apă subterană de la Sadova. Proiectul este în valoare totală de 8 miliarde lei și va însemna dotarea cu noi pompe și alte agregate, precum și noi construcții și chiar operații de igienizare și renovare a construcțiilor existente. Avansul de 2,5 miliarde lei a fost găsit în buget „din economii” și a fost dirijat către actualul furnizor de apă, Direcția de Servicii Publice subordonată Consiliului Local. Restul sumei va fi achitată ulterior, cel mai probabil din banii pe care municipiul îi are de încasat de la administratorul pădurilor sale și care se ridică la peste 9 miliarde lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: