Factorii poștali, în „marș“ pentru a 28-a oară

> Sâmbătă la Sucevița, au luat startul în concurs aproape 80 de poștași și peste 40 de poștărițe > Proba de femei a fost câștigată de Ana Nisioi de la OP Câmpulung, o mână de femeie care mai are 3 ani până la pensionare Poștașii din Suceava, Ră-dăuți, Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung, Gura Humorului și din toate colțurile județului au lăsat sâmbătă la o parte necazurile ce vin de la monitorizarea FMI și grija lefurilor mici și au participat la ediția a 28-a a „Marșului factorilor poștali”. Organizată, la Sucevița, de reprezentanții județeni ai Federației Sindicatelor Libere, pe o vreme superbă, manifestarea s-a bucurat de o prezență numeroasă, aproximativ 300 de oameni; concurenți și susținători, reprezen-tanți ai forurilor superioare din Poșta Română, presă.
 

Participare record anul acesta, au luat startul în marș aproape 80 de poștași și peste 40 de poștărițe, indiferent de vârstă, talie și condiție fizică. Bărbații au parcurs un traseu de 7 kilometri, femeile – 3 kilometri, dar concursul nu a fost ușor. Soarele torid a făcut ca numeroși concurenți să abandoneze, dar foarte mulți au reușit să treacă linia de sosire scrâșnind din dinți și cu inima gata să explodeze. Primul marș a fost câștigat de Vasile Nechifor, de la OPRM Fălticeni, urmat de Sorin Mo-rohoschi, de la OP Vama, și Costel Holovenciuc, de la OP Măriței, toți trei reprezentând județul la faza regională din 17 iunie, de la Iași. La femei, Ana Nisioi, de la OP Câmpulung Moldovenesc, a dat “scuze” mai tinerelor ei colege și a ajuns prima la so-sire. Cu trei ani înainte de pensionare, în vârstă de 54 de ani, poștărița a dat un exem-plu pentru toți cei de față, despre ce “zace” într-un trup de abia 60 de kg, dar călit în ani de muncă în cadrul poștei. Locurile doi și trei au fost ad-judecate de Mioara Tăuteanu, de la OP Suceava 1, și Rodica Moica, de la OPRM Câmpu-lung Moldovenesc. Premiile, acordate în pre-zența prefectului Orest Ono-frei și a directorului OJP Ni-colae Costrâș, au fost înmânate la una din pensiunile din Sucevița, unde fiecare din cei prezenți s-a bucurat de masă, dans, distracție și voie bună, într-un cadru natural de o deosebită frumusețe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: