Dintre suceveni, au depus declarațiile de venit global

Doar ceva mai mult de o treime

Dat fiind faptul că data limită de depunere a decla-rației de venit global, 15 mai, este într-o zi nelucrătoare, Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava a decis prelungirea termenului limită până luni, 16 mai, inclusiv. Dintre cei 73.703 contribuabili la nivel de județ, până ieri in-clusiv doar 25.108 de persoane și-au depus declarațiile, aceasta reprezentând 34,6% din total. Pentru evitarea agitației și aglomerațiilor la sediul Finanțelor Publice, conducerea DGFP recomandă persoa-nelor care au primit prin poș-tă, la domiciliu, pachetul in-formațional cu formularele de declarații să utilizeze serviciul poștal pentru transmiterea acestora.
 

Palatul Finanțelor

“Cei care nu au pri-mit acasă formularele pot veni la sediu pentru a le completa. Toate formularele sunt gra-tuite, oferim sprijin celor care nu știu să le completeze. De această problemă se ocupă în-treg personalul”, ne-a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc ieri, Feli-cia Strugaru, șef serviciu asis-tență contribuabili. Trebuie avut în vedere că nedepunerea la termen constituie contra-venție și se sancționează cu amendă între 100.000 și 1.000.000 de lei. Cine este obligat să depună declarația am aflat de la directorul Direc-ției de Finanțe Suceava. “Au obligația să depună declarație de venit global persoanele fi-zice române cu domiciliul în România, care au realizat, din România și din străinătate, venituri din: salarii și venituri asimilate salariilor; activități independente (comerciale, din profesii liberale, valorifi-carea sub orice formă a drep-turilor de proprietate intelec-tuală); cedarea folosinței bu-nurilor: închirieri, subînchi-rieri sau arendă” ne-a spus di-rectorul DGFP Suceava, Liviu Ostafi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI