La Gura Humorului

Agenda Locală 21… a pornit la drum

Ieri, la sediul Primăriei orașului, a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului Agenda Locală 21 Gura Humorului. Proiectul, care face parte din Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și este promovat de Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, se va derula pe parcursul acestui an și cuprinde trei documente: Strategia locală, Planul local de acțiune și Proiectele prioritare. Strategia vizează o analiză a situației actuale a orașului, constituind baza pentru formularea obiectivelor și scenariilor de dezvoltare pe termen mediu și lung.
 

Primăria Gura Humorului

Planul local de acțiune reprezintă materializarea obiectivelor și a scenariilor, prin stabilirea priorităților și a pașilor de urmat, evaluarea financiară a acțiunilor, identificarea resurselor financiare și a modalităților de accesare a acestora. Portofoliul de proiecte prioritare cuprinde proiectele majore, considerate de întreaga comunitate ca priorități pentru realizarea dezvoltării durabile a localității. Pentru realizarea Agendei Locale 21, Primăria a constituit un Comitet local de coordonare, format din repre-zentanți ai societății civile din județ și prezidat de primarul o-rașului, dl ing. Marius Ioan Ursaciuc. De asemenea, au fost constituite patru grupuri de lucru, specializate pe domeniile: dezvoltare economică, administrație locală, urbanism, social, mediu-turism, sport-cultură, alcătuite din cei mai buni spe-cialiști locali, care vor elabora diferite variante ale strategiei și planului local de acțiune. A fost constituit și un Birou al Agendei Locale 21, din care fac parte doi coordonatori de proiect, doam-nele Brândușa Andronic și Doina Proșciuc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI