Bunătate de paradă

Au trecut sărbătorile, nu mai bate tic-tac-ul doar la București, orologiul smereniei și al bunătății este surd și mut. Nimeni nu mai face apel la solidaritatea noastră, nimeni nu mai cere bani pentru cauze nobile, soarele își repliază timiditatea scandaloasă, nu mai avem inun-dații, în sfârșit nu mai este nevoie să ne arătăm fața caritabilă. Și acum? Ei bine, da, acum rămânem cu noi înșine, cu trucurile noastre, cu fuga de adevăr, cu această stranie cale spre nicăieri. Pe lângă noi vor trece zi de zi năpăstuiți de soartă, un om care doarme în cimitir sau un vagabond desenând cercuri de cretă, ori un copil al nimănui. Însă nu vom mai putea face ‘’donații’’ atât de lesne, bunătatea devenind, pe neștiute, un ‘’costum’’ mai șic, de zile mari.
 

Mălina Anițoaei

Am văzut, într-o adunare, niște domni cu pretenții și conturi în bănci, i-am văzut gesticulând nervos și vorbind despre bani ca despre viața veșnică, le-am văzut consoartele, vopsite în roșu-gri, simulând credință și iubire. Nu-i nimic, viața merge înainte și fără această mascaradă, a acelora care se mint pe sine, închipuindu-și că îi crede toată lumea. Prea abstract! – îmi reproșează un domn filigranul frazelor și sensul mai ermetic, deși teatrul „bunătății“ este prea a-proape, deși fuga de adevăr este în fiecare dintre noi. Ce bine, nu-i așa, că putem fi buni doar câte trei zile pe an…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: