Pentru terenurile din zona Metro

Ministrul Flutur cere Prefecturii să sesizeze PNA

< Sunt acuzate „inginerii”, „specula cu terenuri”, metode „mai mult decât ipocrite”

Ministrul agriculturii, dl Gheorghe Flutur, a cerut Prefecturii Suceava sa sesizeze Parchetul Național Anticorupție (PNA) în legătură cu tranzacțiile cu terenuri din zona METRO.
Domnul Flutur a declarat duminică, la Suceava, că organele în drept ar trebui să-i verifice, în primul rând, pe cei care au promovat, în anul 2002, Hotărârea de Guvern prin care au fost trecute din domeniul public în cel privat 86,93 de hectare ale Stațiunii de Cercetări Agricole Suceava (SCA), primul pas făcut spre ceea ce el a numit „specula cu terenuri”.

 

Zona Metro

Ministrul este de părere că cei care au promovat hotărârea aveau informații precise în privința banilor pe care îi pot obține și profitul pe care îl pot realiza, dovadă fiind faptul că aproximativ 35 de hectare din cele 86 fuseseră deja tranzacționate înainte de apari-ția HG. „Pe noi ne interesează să fie verificați de organele în drept cei care au promovat HG-ul…, pentru că din toate cal-culele rezultă foarte clar că tranzacționarea dinainte a unor suprafețe s-a făcut cu informații precise… Din ceea ce știm noi, terenurile s-au tranzacționat cu prețuri foarte mici, urmând să se revândă cu prețuri mult mai mari. Interesant este că cei care au promovat actul au și ei terenuri acolo” a declarat domnul Flutur. Ministrul consideră că sucevenii trebuie să știe adevărul despre toate tranzacțiile cu terenuri din zona METRO, pentru a nu mai putea fi păcăliți pe viitor. „Aici este vorba de unele secrete care nu trebuiau date… Unii care au pus mâna pe teren și-au multiplicat valoarea acestuia de la 100 până la 500 de ori pe hectar și cred că opinia publică din Suceava trebuie să știe cum poate să se protejeze în fața unor samsari care vând și cumpără terenurile, ei neavând informații. Oamenii, sunt convins, au vândut de bună-credință. EI s-au plimbat pe la notariate și o să vedeți date publicității niște înțelegeri care nu au ce căuta în anul 2005 și care cred ca sunt demne de a fi explicate în continuare și de a fi explicate de cei care au pus la cale aceste inginerii. A fost o metodă mai mult decât ipocrită”, a mai precizat ministrul Flutur

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI