Taras Șevcenko, sărbătorit la Siret și Negostina

Sâmbătă, începând cu ora 10.30, organizatorii – Uniunea Ucrainenilor din România, Consulatul General al Ucrainei la Suceava și Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Suceava – vor deschide manifestările de-dicate omagierii poetului na-țional ucrainean Taras Șev-cenko, prin depuneri de co-roane și jerbe de flori la bustul acestuia, situat în satul Ne-gostina, comuna Bălcăuți. La ora 11.30, în sala de spec-tacole a Casei de Cultură „Mi-hai Teliman” din orașul Siret, este programat un spectacol omagial cu formații artistice din România și Ucraina.
 

Alături de artiști amatori din Ne-gostina, Siret, Suceava și Rogojești (Botoșani) vor evolua profesioniști din regiunile Cernăuți și Ivano-Frankovsk (Ucraina). Din regiunea Cernăuți vor sosi Pavlo Dvorskyi (artist al poporului), Vasilyi Pendîc (artist emerit al Ucrainei) și duetul „Pesanka”. Gali-țienii (din regiunea Ivanov-Frankovsk) vor fi reprezentați de doi banduriști (laureați internaționali ai mai multor festivaluri), precum și de Ansamblul folcloric „Veșevanka”. Invitații ucraineni sunt în număr de 15, ei fiind conduși de directorul Direcției Regionale de Stat pentru Cultură din Ivano-Frankovsk. La manifestări vor mai participa, în calitate de invitați, reprezentanții Consiliului Județean și ai Prefecturii Suceava, ai Primăriei orașului Siret, artiști și personalități bucovinene. Din-tre organizatori, de la acțiunea de comemorare a poetului u-crainean nu vor lipsi deputatul UUR, Ștefan Tcaciuc, și consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasilyi Boeciko.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: