Obsesia băsesciană lovește comuna Șcheia

Consilierii locali îl amenință pe prefect cu anticipatele

Șapte din cei nouă consilieri de toate coloraturile politice care au declanșat acum o lună, în cadrul unei ședințe extraordinare a deliberativului local, acțiunea de demitere a viceprimarului de Șcheia, Octavian Dârja (PNL), amenință Prefectura Suceava cu alegerile anticipate în comună. Prin vocea consilierului Ioan Scotnițchi – PSD, ieri, într-o conferință de presă ținută la Primăria Șcheia, Gheorghe Haniciuc – PSD, Constantin Mihoc – PUR, Dimitrie Roșu – PUR, Doroftei Vaslavschi – PD, Gheorghe Buhac – PSD (fostul primar, cercetat penal în momentul de față de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru prezumtive nereguli funciare legate de cartierul rezidențial apărut pe izlazul șcheian) și Nicolae Obreja – PRM au anunțat că, în cazul în care prefectul Orest Onofrei nu va valida hotărârea de schimbare din funcție a viceprimarului Dârja, deliberativul local nu va mai adopta nici o hotărâre, ceea ce va duce, prin efectul legii, la anticipate.
 

Șcheia – consilierii locali îl amenință pe prefect cu anticipatele

Doi dintre cei nouă frondiști puși pe schimbări, membri ai PNL, Gheorghiță Ciot și Gabriel Siminiuc, nu au dat față cu presa, preferând, au afirmat colegii reformiști, un „silenzio stam-pa” impus de conducerea județeană a forma-țiunii din care fac parte. Reamintim că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a fost de acord cu demiterea dlui Dârja, anunțând că va ataca în contencios ad-ministrativ, pentru nerespectarea Legii 215/2001 a administrației publice locale completată de Legea 393/2004, hotărârea luată de ale-șii Șcheii. În februarie, cei 9 consilieri locali din 15 i-au imputat viceprimarului fapte ne-conforme cu statutul dobândit în urma numirii sale în funcție. „Motivele invocate au la bază sesizări ale unor cetățeni din comună, cât și constatări proprii. Există cetățeni care au fost obligați să presteze activități agricole în interesul propriu al ex-viceprimarului Dârja (n. red., pe tot parcursul conferinței de presă, dom-nii consilieri nu au folosit decât acest apelativ, chiar dacă, de facto, demiterea nu s-a produs) și recompensați cu indemnizațiile de ajutor social în baza Legii 416/2001. Demersul vicelui reprezintă infracțiuni, respectiv abuz în servi-ciu contra intereselor persoanelor și abuz contra intereselor publice, precum și primirea de foloase necuvenite”, a spus dl Scotnițchi, re-iterând, totodată, acuzele aduse în februarie: „viceprimarul, care locuiește de fapt în Burdujeni și face naveta în Șcheia, având o mutație fictivă domiciliară în comună”, s-ar folosi în interes personal de mașina Primăriei; „tot el a fost depistat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu sub influența băuturilor alcoolice ”. Organizatorii conferinței de presă nu au ascuns faptul că sunt acționați în instanță, pentru calomnie, de învinuit.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: