Republica Moldova are un nou guvern

Premierul desemnat Valeriu Streleţ a primit votul de încredere al parlamentului

Republica Moldova, condusă de la mijlocul lunii iunie de un guvern interimar după demisia lui Chiril Gaburici, are de ieri un nou executiv, premierul desemnat Valeriu Streleţ şi echipa sa guvernamentală primind în aceeaşi zi votul de încredere al parlamentului de la Chişinău. Noul guvern a fost confirmat cu voturile a 52 de parlamentari, cu unul mai mult decât minimul necesar pentru învestire. Valeriu Streleţ, în vârstă de 45 de ani, este membru al Partidului Liberal Democrat, formaţiune care, începând cu 2009, a mai dat doi premieri — Vlad Filat, care a fost demis de către parlament în 2013, şi Iurie Leancă, acesta părăsind partidul anul trecut după ce nu a mai fost desemnat premier, lui succedându-i Chiril Gaburici, susţinut de o coaliţie minoritară formată din PLDM şi PD şi ales cu sprijinul comuniştilor. Membrii noului guvern au depus jurământul în prezenţa preşedintelui Nicolae Timofti.

În privinţa relaţiilor cu România se doreşte aprofundarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Guvernul premierului Streleţ îşi propune de asemenea dinamizarea dialogului politic cu Federaţia Rusă în vederea normalizării relaţiilor bilaterale.

Potrivit programului de guvernare prezentat de premierul Valeriu Streleţ, noul executiv îşi propune, între altele, să creeze toate premisele necesare pentru a asigura eligibilitatea Republicii Moldova privind obţinerea statutului de ţară-candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI