Preşedintele Klaus Iohannis motivează cererea de reexaminare a Codului fiscal

România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează maniera în care se realizează

România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta, iar pentru consolidarea performanţelor recente politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile, a fost mesajul transmis ieri de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Conferinţei Ştiinţifice Anuale a Economiştilor Români din Mediul Academic din Străinătate – ERMAS 2015, de la Cluj-Napoca. „Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanţelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă se obţine prin politici economice bine gândite, care depăşesc interesele politice şi rezolvă problemele profunde ale economiei noastre”, a declarat preşedintele, care a fost reprezentat la eveniment de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

El a mai arătat că România trebuie să-şi consolideze, în mod hotărât, instituţiile economiei de piaţă şi are nevoie de o abordare echilibrată şi responsabilă, „una care să corecteze erorile trecutului, în favoarea unor beneficii sustenabile”. „În actuala etapă, circumscrisă trinomului post-tranziţie, post-aderare, post-criză, avem nevoie de un nou model de dezvoltare, axat pe competitivitate şi responsabilitate. (…) Nu ne mai putem permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, fără să consolidăm bazele reale ale progresului economic: proprietatea privată şi piaţa concurenţială, acumularea de capital şi stimularea investiţiilor, inovarea şi antreprenoriatul, libertatea economică şi competitivitatea. Acestea sunt sursele prosperităţii generale, a creării de locuri de muncă productive şi bine plătite”, a subliniat Iohannis.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI