Legea prin care se reintroduce pensia de serviciu la funcţionarii publici parlamentari, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, a anunţat ieri Administraţia Prezidenţială. Propunerea de lege a fost iniţiată de mai mulţi deputaţi PSD, aceştia susţinând că prin iniţiativa lor este instituit un „regim juridic reparatoriu”, întrucât prin Legea nr. 119/2010 şi prin OUG nr. 59/2010 „pensiile funcţionarilor publici parlamentari au fost desfiinţate”.

Propunerea stabileşte, printre altele, că funcţionarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani au dreptul la pensie pentru limită de vârstă la împlinirea vârstei standard de pensionare din sistemul public de pensii. „La împlinirea vârstei prevăzute, (…) funcţionarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel puţin 14 ani în structurile Parlamentului, beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni înainte de data pensionării. Pensia acordată nu poate depăşi nivelul salariului de bază brut, inclusiv sporurile, precum şi indemnizaţia de conducere şi salariul de merit din ultimele 12 luni anterioare datei pensionării, al funcţiei deţinute sau al funcţiei asimilate, după caz”, stipulează o altă prevedere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI