Criza imigraţiei reprezintă o „invazie” asupra Europei, care trece printr-un proces de „islamizare”

> afirmă un oficial ungar

Criza imigraţiei reprezintă o „invazie” asupra Europei, care trece printr-un proces de „islamizare”, a declarat ieri, pentru cotidianul Napi Gazdasag, secretarul de stat ungar pentru relaţiile cu biserica, minorităţile etnice şi societatea civilă,

Miklos Soltesz

Miklos Soltesz

, potrivit agenţiei MTI. Actuala criză nu este despre refugiaţi, ci reprezintă o chestiune de imigraţie în masă care ar putea avea „consecinţe economice grave” pentru întreaga lume, a spus oficialul ungar. El a adăugat că Uniunea Europeană în ansamblul său trebuie să acţioneze imediat pentru rezolvarea crizei, adăugând că, totuşi, decizia Ungariei de a ridica un gard la graniţa de sud cu Serbia este o măsură necesară, din moment ce „maşinăria birocratică a Bruxelles-ului nu dă semne” că va interveni. Soltesz a mai afirmat că Europa trece printr-un proces de „islamizare”, adăugând că, deşi islamul este o religie ce trebuie respectată, cultura europeană este în primul rând una bazată pe valorile iudeo-creştine.

Autorităţile ungare au început construirea unui gard la graniţa de sud cu Serbia, destinat să oprească afluxul de imigranţi ilegali. Gardul va avea o înălţime de 4 metri şi se va întinde de-a lungul celor 175 km de graniţă cu statul vecin.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI