François Hollande

Au fost dejucate acte teroriste în această săptămână în Franţa

François Hollande

François Hollande

> Suspecţii arestaţi voiau să decapiteze un militar şi să posteze imaginile pe Internet

Preşedintele francez François Hollande a declarat că au fost dejucate „acte teroriste” în „această săptămână” în Franţa, relatează AFP. „În această săptămână, am prevenit acte teroriste care ar fi putut fi comise”, a declarat preşedintele francez, care a fost întrebat în legătură cu exploziile, aparent provocate, care au avut loc la o rafinărie petrochimică în apropiere de Marsilia.

Suspecţii arestaţi în Franţa în cazul unui complot terorist plănuiau să decapiteze un militar francez de rang înalt şi să publice pe Internet înregistrarea video cu execuţia, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Forţele de securitate franceze au dejucat săptămâna aceasta un atentat care viza obiective militare din Franţa, arestând patru persoane al căror lider are legături cu jihadişti aflaţi în detenţie, a anunţat ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve. Cei patru suspecţi au vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, fiind reţinuţi în diferite zone ale Franţei, iar unul dintre ei este un fost militar, a precizat ministrul. Potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de site-ul TheLocal.fr, cei patru suspecţi intenţionau să filmeze decapitarea unui militar francez de rang înalt şi să posteze înregistrarea pe Internet. Cazeneuve a precizat că nu a fost stabilită o legătură între atentatul dejucat şi cele două explozii produse marţi de la o uzină petrochimică din apropiere de Marsilia.

Anunţul intervine în contextul în care Franţa este în stare de alertă după ce 17 persoane au fost ucise în atacurile teroriste din ianuarie.

Luna trecută, un bărbat care ar avea legături cu gruparea Stat Islamic şi-a decapitat şeful şi i-a agăţat capul de gardul unei uzine chimice, unde a încercat să comită un atac.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI