Împiedicaţi să se căsătorească din cauza diferenţelor religioase, doi tineri au încercat să se sinucidă la Taj Mahal

Doi tineri indieni, împiedicaţi de familii să se căsătorească din cauza diferenţelor religioase, au încercat să se sinucidă la Taj Mahal, monument simbol al iubirii, relatează AFP. Cei doi, găsiţi într-o baltă de sânge miercuri după-amiază în interiorul monumentului, sunt în prezent în stare stabilă, potrivit poliţiei. „Tânăra şi-a tăiat gâtul, fiind urmată de băiat”, a declarat un oficial al poliţiei din Agra. Căsătoria între membrii unor caste sau religii diferite este încă rară în multe regiuni ale Indiei, iar cazurile de „crime de onoare” comise de familii sunt încă frecvente.

Taj Mahal a fost construit de împăratul Shah Jahan pentru a-şi îngropa soţia, Mumtaz Mahal, care murise în timpul naşterii celui de-al 14-lea copil, în 1631. Monumentul a fost vizitat de-a lungul timpului de multe personalităţi, printre care fostul preşedinte american Bill Clinton şi prinţesa Diana, fotografiată în timp ce stătea singură pe o bancă de marmură în faţa monumentului, în 1992.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI