UE va aloca 2 milioane de euro pentru reformarea justiţiei penale din Republica Moldova

Uniunea Europeană va aloca două milioane de euro Republicii Moldova pentru implementarea reformelor în domeniul justiţiei penale, avertizând în acelaşi timp Chişinăul că fondurile trebuie folosite în mod eficient pentru ca schimbările să fie resimţite de populaţie, relatează Jurnal.md. Fondurile respective sunt alocate în cadrul proiectului Consiliului Europei „Susţinerea reformei justiţiei penale în Republica Moldova”, lansat ieri la Chişinău. Acest proiect vizează reformarea Procuraturii, a Oficiului Avocatului Poporului, precum şi accelerarea implementării mecanismului de prevenire din cadrul Oficiului Avocatului Poporului. „Republica Moldova primeşte asistenţă tehnică de la Consiliul Europei, iar experţii fac schimb de experienţă, însă toată asistenţa oferită trebuie să se vadă şi să se simtă, adică să ducă la schimbări în ţară”, a atenţionat şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Jose-Luis Herrero, la deschiderea evenimentului.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană este pregătită să deblocheze în orice moment finanţarea pentru Republica Moldova, a declarat şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, citat de Radio Chişinău.

UE îşi va debloca asistenţa financiară atunci când autorităţile de la Chişinău vor forma un nou guvern capabil să negocieze un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi să soluţioneze criza din sectorul bancar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI