Actorul Richard Gere a pledat cauza Tibetului în faţa Congresului SUA

Richard-GereActorul Richard Gere a salutat memoria unui călugăr tibetan care tocmai a murit în închisorile chineze, în faţa unei comisii a Congresului SUA de la Washington, informează AFP. Fluturând un portret al lui Tenzin Delek Rinpoche, 65 de ani, Richard Gere, budist şi apărător de mult timp al cauzei tibetane, a deplâns „moartea tragică” a călugărului, anunţată marţi de opoziţia tibetană. Tenzin Delek Rinpoche a fost condamnat în 2002 la închisoare pe viaţă, apoi la 20 de ani de închisoare, sub acuzaţia de terorism şi separatism, acuzaţii considerate fanteziste de organizaţiile pentru drepturile omului.

Actorul Richard Gere, preşedintele al consiliului de administraţie al organizaţiei International Campaign for Tibet (ITC), a fost audiat marţi de Comisia pentru Drepturile Omului din Congresul SUA în faţa căreia a vorbit despre „politica represivă” a Chinei faţă de Tibet.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI