Victor Ponta renunţă la funcţia de conducere din PSD până când îşi va demonstra nevinovăţia în justiţie

pontaPremierul Victor Ponta anunţă că nu va mai ocupa nicio funcţie de conducere în PSD până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse în justiţie. „Există însă şi o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum şi de ce!). Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţie!). În cazul în care nu voi avea o soluţie a justiţiei în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcţie şi voi lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid”, precizează Ponta, într-o scrisoare adresată conducerii PSD şi postată pe Facebook.

Acesta subliniază însă că va rămâne în fruntea executivului. „Am toată convingerea şi încrederea că Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea şi ceilalţi colegi vor asigura cu succes conducerea partidului în această perioadă, iar eu îmi voi face alături de ei, ca prim-ministru şi membru de partid, datoria faţă de PSD şi faţă de milioanele de români care au fost şi sunt alături de noi”, susţine premierul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI