Belgradul cere Bosniei să „condamne public“ „tentativa de asasinat“ asupra premierului sârb

vucicMinisterul sârb de Externe a cerut autorităţilor de la Sarajevo să condamne „public” „tentativa de asasinat” asupra premierului Aleksandar Vucic, lovit cu o piatră în cap cu o piatră în timpul ceremoniei de comemorare a masacrului de la Srebrenica, transmite AFP. „Ne aşteptăm ca autorităţile din Bosnia să condamne public tentativa de asasinat asupra premierului sârb”, a scris ministerul într-o notă de protest remisă Ministerului bosniac de externe.

Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost atins la cap de o piatră aruncată de unul dintre participanţii la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica la 20 de ani de la evenimentele din 1995, fiind nevoit să plece în grabă de la locul incidentului, relatează France Presse, citând agenţia sârbă de presă Tanjug. Vucic a părăsit în fugă cimitirul memorial, înconjurat de agenţii serviciului său de pază, potrivit jurnaliştilor AFP.

Potrivit agenţiei Tanjug, care citează corespondenţi de la faţa locului, Vucic a fost atins la cap de una dintre pietrele aruncate şi ochelarii i-au fost sparţi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI