Actriţa Salma Hayek a vizitat o tabără de refugiaţi sirieni din Liban

Actriţa mexicano-americană Salma Hayek, care se află în Liban pentru a promova filmul „The Profet”, şi-a rezervat timp şi pentru o vizită într-o tabără de refugiaţi sirieni, atrăgând atenţia, cu această ocazie, asupra necesităţii de a se „acorda urgent ajutor copiilor şi familiilor din Siria a căror viaţă a fost afectată de conflictul brutal din ultimii patru ani”, după cum informează un comunicat de presă al UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii). „Milioane de copii au fost lipsiţi de copilărie, de ţara lor şi i-au pierdut pe cei dragi. Ca urmare a conflictului din Siria, sunt privaţi de educaţie şi trebuie să lucreze pentru a-şi întreţine familiile”, a subliniat artista, susţinând o campanie mondială de strângere de fonduri, intitulată „CHIME for the Children of Syria”, care urmăreşte să ajute în special fetele şi femeile şi pune accentul pe domeniul educaţiei, sănătăţii şi justiţiei.

UNICEF estimează că în Liban şi regiunea din jurul său 14 milioane de copii sunt marcaţi de războaie şi riscă să devină „o generaţie pierdută”, în contextul în care 2,6 milioane de minori nu mai frecventează cursurile şcolare şi aproape 2 milioane trăiesc în tabere de refugiaţi din alte ţări.

 Salma Hayek a luat parte şi la lansarea, ieri seara, la Beirut, a peliculei de desene animate „The Prophet”, a cărei coproducător este, la care a contribuit şi împrumutând vocea ei personajului Camila.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI