Coreea de Nord a înfiinţat a doua zonă turistică specială pentru străini

Phenianul a anunţat înfiinţarea celei de-a doua zone turistice speciale din Coreea de Nord, în apropierea Muntelui Paektu, loc simbolic pentru liderii acestei ţări asiatice, transmite EFE. Noua Zonă Specială pentru Călătorii Internaţionale Mubong a fost creată în baza unui decret al Adunării Populare Supreme, anunţat de agenţia oficială de ştiri KCNA, care a precizat că în regiunea respectivă, din nordul ţării, se află un aeroport militar şi amenajări necesare pentru primirea turiştilor. În zona specială Mubong se vor aplica legile şi normele aflate deja în vigoare în alte zone consacrate investiţiilor străine şi dezvoltării economice.

Informaţia apare după ce, vara trecută, Coreea de Nord a deschis prima „zonă de turism internaţional”, în partea de sud-est a ţării, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de kilometri pătraţi, cuprinsă între oraşul Wonsan şi Muntele Kumgang, din apropierea graniţei cu Coreea de Sud. În cazul zonei Mubong , elementul de maxim interes este Muntele Paektu, cu o înălţime de 2.744 de metri, unde, potrivit istoriografiei oficiale a regimului de la Phenian, s-ar fi născut în 1942 tatăl actualului lider nord-coreean, Kim Jong-Un. Numeroşi istorici sunt însă de părere că Kim Jong-Il, care a murit în decembrie 2011, ar fi văzut lumina zilei în Rusia.

Experţii susţin, relatează EFE, că autorităţile de la Phenian încearcă prin instituirea unei noi zone speciale să impulsioneze turismul şi să asigure noi surse de venituri pentru bugetul acestei ţări care se confruntă cu o gravă şi îndelungată criză economică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI