Livia Stanciu despre afirmaţiile lui Traian Băsescu

E regretabil că un fost preşedinte s-ar putea exprima în astfel de termeni

Preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, a declarat ieri că nu a urmărit afirmaţiile lui Traian Băsescu şi că le ştie doar din preluările din presă, dar a precizat că este regretabil că un fost şef de stat s-ar putea exprima în astfel de termeni. „Dacă dvs îmi spuneţi că s-ar fi făcut acest gen de afirmaţii de către fostul preşedinte al statului, nu pot să spun decât că, din punctul meu de vedere, este regretabil că un fost preşedinte de stat s-ar putea exprima în astfel de termeni. De ce spun aceasta? Pentru că un preşedinte de stat, şi eu spun cu atât mai mult un fost preşedinte, care are exerciţiul mai multor mandate în această funcţie, ar trebui să reprezinte un model de comportament public. (…) Aşa cum mă cunoaşteţi, nu intenţionez şi nu voi intra niciodată în acest gen de dialog şi mai ales nu înţeleg logica acestui tip de discurs dacă într-adevăr afirmaţiile au fost de genul pe care le-aţi spus”, a afirmat Stanciu la sosirea la CSM.

Referitor la declaraţia lui Băsescu potrivit căreia datorită lui fiecare şef din justiţie, inclusiv Livia Stanciu, se află în funcţie, şefa ÎCCJ a precizat că aceia care activează în sistemul judiciar au înţeles că nu trebuie să fie dependenţi de cei care i-au numit, ci doar de lege.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut luni seară, într-o emisiune televizată, că după încheierea mandatului nu i-a sunat pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, sau pe Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ, „din silă”, „pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie şi fără respect pentru cel care nu e condamnat”. Întrebat dacă a fost dezamăgit de Kovesi, Coldea sau Stanciu, Băsescu a spus: „Le-am văzut şi alte feţe, (…) a doua zi după ce am terminat mandatul. Eu am avut o colaborare bună cu ei”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI