Alexandru Băişanu, despre două proiecte din şedinţa CL Suceava

„E halucinant cum se duc banii publici pe ultima sută de metri”

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, candidat la Primăria Suceava, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de consiliul local de ieri „sunt cel puţin imorale, dacă nu incorecte şi devastatoare pentru viitorul municipiului Suceava” şi a cerut consilierilor să le retragă. El a făcut apel la înţelegerea CL, solicitând „să retragă acele două proiecte şi să lase viitorul CL să hotărască în urma unor întrebări adresate populaţiei şi a unor studii de fezabilitate”.

Primul proiect se referă la înlocuirea contoarelor de măsurare a energiei termice din scările de bloc, pentru care Primăria va aloca 23 de milioane lei. „În opinia mea, este strigător la cer ca acest consiliu local, care mai are ca valabilitate vreo 8-9 zile, până la alegerile din iunie, să ia o hotărâre prin care Primăria să se angajeze la cheltuirea a 5 milioane de euro pentru schimbarea contoarelor”. Băişanu spune că astfel de soluţii trebuie gândite „foarte serios” din punct de vedere tehnic, pe baza unui studiu de fezabilitate, apoi trebuie consultaţi cetăţenii Sucevei. „Consider că este imoral ca acest consiliu local să ia o hotărâre fără a avea în spate un referendum, fără a întreba cetăţenii municipiului Suceava dacă îşi doresc ca, din banii lor, 5 milioane să se ducă pe o astfel de investiţie. E halucinant cum se duc banii publici pe ultima sută de metri, consider că primarul Ion Lungu îşi dă seama că pierde alegerile şi, pe ultima sută de metri, vrea să vină către Thermonet cu această sumă pentru asemenea instalaţii.”

Al doilea proiect de hotărâre, pe care deputatul îl consideră „absolut nelalocul lui”, se referă la un împrumut la bancă, în valoare de 25 de milioane lei, care înseamnă 5,5 milioane de euro, pe care Primăria îl va face pentru construirea unei săli polivalente la Suceava. Băişanu spune că nu e normal ca Primăria să facă acest împrumut care va fi returnat timp de 3 ani. „Consider că această sală polivalentă nu poate fi făcută din banii Primăriei, pentru că nu avem suficiente fonduri pentru asta, această sală polivalentă trebuie făcută prin accesarea de fonduri europene. Astfel de fonduri au fost la dispoziţia Primăriei, dar nu au fost accesate fie din indiferenţă, fie din lipsă de profesionalism” a conchis deputatul Alexandru Băişanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI