Sărbătoare de mai pentru cei circa 250 de absolvenţi ai Colegiului „Petru Rareş”

Luna mai poate fi numită a absolvenţilor de liceu sau de gimnaziu, pentru că mii de elevi sau foşti elevi se despart de un ciclu de educaţie şi intră în altul. Este luna în care cei care încheie liceul se mai reunesc încă o dată, la un curs festiv pe o scenă largă, cum e cea de la Casa de Cultură Suceava, precum

au făcut cei circa 250 de absolvenţi de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. Cursul festiv al absolvenţilor acestui colegiu e întotdeauna o sărbătoare caldă, amicală şi plină de vervă. Astfel s-a întâmplat şi marţi după-amiază, când elevii fiecăreia din cele zece clase de-a XII-a au urcat pe scenă, au povestit despre cele mai frumoase momente din viaţa lor de liceeni, au oferit câte un mic spectacol, iar apoi şi-au primit premiile. Acestea s-au acordat fie pe discipline, fie pentru activitatea desfăşurată în cadrul cluburilor existente la colegiu.

Diploma de onoare şi medalia şefului de promoţie au fost acordate unei singure eleve, Raluca Ioana Rîmbu, din clasa a XII-a C, ştiinţe sociale – bilingv, ea absolvind liceul cu cea mai mare medie, 9,96! Absolventa a înmânat cheia succesului unui reprezentant al clasei a XI-a, care a preluat ştafeta. La „Petru Rareş” este al zecelea an de când s-a instituit diploma de onoare: „Este cea mai înaltă distincţie a Colegiului Naţional «Petru Rareş» şi se acordă unui singur elev, din fiecare generaţie, la sfârşitul clasei a XII-a. Alegerea se face prin vot secret al colegilor şi profesorilor şi câştigătorul se anunţă la cursul festiv” ne-a spus prof. Dana Postolache. Diploma de onoare o primeşte elevul sau eleva care, pe parcursul tuturor anilor de studiu, s-a remarcat prin calităţi deosebite precum spirit altruist, creator, gândire pozitivă, perseverenţă etc., fiind un exemplu pentru ceilalţi colegi. Aflăm că Raluca Ioana Rîmbu merită din plin această distincţie întrucât, în afara rezultatelor notabile la învăţătură, s-a remarcat şi printr-o activitate extraşcolară de excepţie, fiind membră a clubului de poezie „Alecart”, vicecampioană naţională la sabie, arte marţiale vietnameze şi lupte.

Premiul „Profesor Friede Vigder”, în valoare de 1000 de dolari, pentru olimpicul Nicu Andronic Gorcea

 Premiul „Profesor Friede Vigder”, în valoare de 1000 de dolari, este o distincţie acordată, de mai mulţi ani, de prof. Ica Manas, de la o universitate din SUA, în memoria mătuşii sale, fost şi apreciat profesor de chimie la CN „Petru Rareş”, între anii 1957-1963.

Premiul i-a revenit anul acesta lui Nicu Andronic Gorcea, fiind înmânat mamei sale, întrucât absolventul participa la bacalaureatul olimpicilor, care se organizează mai devreme pentru elevii care se pregătesc pentru olimpiade internaţionale.

Nicu Andronic Gorcea este şi anul acesta membru în lotul lărgit pentru Olimpiada internaţională de biologie, el obţinând premiul I la faza naţională a acestei olimpiade. Nicolae Andronic Gorcea a obţinut şi premiul special care se acordă, pe discipline, celor mai buni elevi, el fiind considerat cel mai bun la biologie.

Tot în cadrul cursului festiv, s-au acordat şi trei diplome de excelenţă academică: Monica Butac – limba polonă, Daniela Petrovici şi Adela Căşuneanu, la limba română.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI