În contextul crizei de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor

DSP va primi doar 5000 doze de vaccin hexavalent, iar copii restanţieri sunt 4500 !

Directoarea adjunctă de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat ieri că, potrivit informaţiilor primite de la Ministerul Sănătăţii, judeţul Suceava va primi 5210 doze de vaccin hexavalent, la data de 7 iunie.

„Cantitatea de vaccin va acoperi vaccinarea celor 4500 de copii restanţieri la acest vaccin şi o mică parte din copiii care intră, în mod normal, la vaccinare din luna iunie. DSP va face o repartizare echilibrată a dozelor de vaccin la medicii de familie din judeţ, pentru a asigura imunizarea cu o primă doză de vaccin a copiilor catagrafiaţi” a declarat dr. Zorescu. Ea a mai precizat că se aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să regleze ritmul de aprovizionare cu acest vaccin, ştiut fiind faptul că, la data de 1 mai a.c., în judeţul Suceava mai erau 1648 de doze de vaccin hexavalent în stoc, la medici de familie, iar, tot la acea dată, la DSP Suceava stocul de vaccin hexavalent era epuizat de aproximativ o lună.

Acest vaccin este administrat, prin programul naţional de imunizări, copiilor cu vârste de până la un an, pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), a hepatitei de tip B, poliomielitei, dar şi unor infecţii invazive. Vaccinarea copiilor are loc la vârstele de 2 luni, la 4 luni şi la 11 luni.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând cu data de 1 iunie a.c., vor fi livrate direcţiilor de sănătate publică 125.000 doze de vaccin hexavalent pentru continuarea activităţii de vaccinare a copiilor eligibili la grupele de vârstă 2-4-11 luni, precum şi pentru recuperarea copiilor care nu au fost vaccinaţi în această perioadă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI