La Universitatea Suceava

Primul examen internaţional de limba chineză

Primul examen internaţional de limba chineză (HSK) s-a desfăşurat, sâmbătă, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, cu participarea a 51 de studenţi de la USV şi trei de la Iaşi. Sucevenii participanţi la examen au urmat cursurile Clubului de Studii Asiatice din cadrul Universităţii, susţinute de prof. Pan Yuyan din China.

„Examenul s-a desfăşurat pe trei niveluri, 1, 2 şi 3, în trei săli diferite puse la dispoziţie de universitatea suceveană, cu profesori chinezi veniţi special la Suceava pentru acest examen. Este vorba de domnul decan Song Shaofeng, director al Institutului Confucius de la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu şi profesoara Yuqin Wang de la Clasa Confucius din Universitatea Ovidius Constanţa” a declarat conf. univ. dr. Alexandru Nedelea de la USV. El a mai spus că examenul fost posibil datorită efortului depus, pe parcursul celor trei ani, de lectorul voluntar Pan Yuyan, care „a reuşit să însămânţeze o dragoste pentru limba chineză unui număr de peste 170 de cursanţi de diferite vârste, de la 10 ani până la 67 de ani”.

Cei interesaţi să descopere limba, cultura şi civilizaţia chineză pot urma aceste cursuri organizate la USV, ele fiind gratuite. Totodată, cursanţii pot beneficia de tabere gratuite în China. Pentru relaţii şi înscrieri, detalii pot fi găsite pe site-ul Clubul de Studii Asiatice, la adresa web Romania-china.ro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI