Rapid CFR Suceava a „cotit-o” spre Liga a III-a pe mâna „acarului” Gloria Buzău

> Într-un meci contând pentru etapa a VIII-a, Rapid CFR Suceava – Gloria Buzău 1-1

 Formaţia Rapid CFR Suceava şi-a pecetluit soarta după partida cu Gloria Buzău din etapa a VIII-a a turneului play-out al Seriei I a Ligii a II-a de fotbal. În urma rezultatului de egalitate înregistrat, gruparea suceveană este practic retrogradată în Liga a III-a.

Şansele înainte de această partidă oricum erau destul de mici, însă suporterii suceveni doreau să-şi vadă favoriţii luptând până în „pânzele albe” pentru menţinerea în eşalonul secund. Din păcate, ei au avut parte de unul dintre cele mai penibile meciuri din istoria fotbalului sucevean, buzoienii reuşind să egaleze atunci când evoluau în doar 9 jucători de câmp!

Partida dintre Rapid CFR Suceava şi Gloria Buzău a început cum nu se putea mai bine pentru gazde, care au deschis scorul prin Ionuţ Plămadă în chiar minutul 2 al întâlnirii. Mai mult, acelaşi atacant sucevean a provocat şi eliminarea din teren a fundaşului buzoian Vârtej, care l-a faultat în postură de ultim apărător în minutul 26.

Din acel moment, totul părea că decurge în favoarea elevilor antrenorului Daniel Bălan, ei având 1-0 pe tabela de marcaj şi un om în plus pe teren. La pauză scorul a rămas la fel în favoarea sucevenilor şi toată lumea îşi punea problema diferenţei faţă de Gloria Buzău. Ce a urmat însă a fost neverosimil!

După un „avertisment”, un şut în bară al jucătorilor formaţiei oaspete, în minutul 64 s-a făcut „linişte”, în mod normal, pentru echipa pregătită de Ion Viorel. Fundaşul Danciu a fost eliminat de pe teren la capătul unei serii de proteste primind roşu direct. Dacă Danciu a fost trimis la cabine, antrenorul Ion Viorel a fost trimis în tribune.

Deci, din minutul 65 să zicem, Gloria Buzău a jucat ultimele 25 de minute ale partidei cu Rapid CFR Suceava cu doi jucători în minus. Dacă o luăm „băbeşte”, nu strategic, tehnico-tactic sau în funcţie de dinamica jocului şi alte „isteţimi” fotbalistice, excluzând portarii, opt suceveni marcau opt buzoieni, doi dintre jucătorii echipei gazdă fiind liberi să se mişte lejer pe teren şi eventual să înscrie.

La Rapid CFR Suceava nu a funcţionat acest raţionament juvenil pentru că cinci fundaşi suceveni marcau un singur atacant buzoian, la toate acestea adăugându-se şi faptul că tânărul Gheorghiciuc a fost „rătăcit” tot timpul cât a fost în teren. În consecinţă, după o serie de ofensive jenante, la un contraatac al oaspeţilor, fundaşii centrali ai celor de la Rapid CFR Suceava s-au încurcat, mingea a ajuns la Ghiţă, care nu a trimis o „bombiţă”, ci un şut plasat care s-a dus în plasa porţii gazdelor şi, stupoare, scorul devine 1-1, Gloria Buzău marcând în 9 jucători.

fotbal sv bz 1 23 maiUltimele 10 minute de asediu la poarta buzoienilor au fost inutile, stilul de joc şi indolenţa sucevenilor fiind pedepsite prin norocul avut de defensiva oaspeţilor în acele clipe de final. A rămas scorul de 1-1 şi sucevenii au rămas să dea mărunt din buze la capătul meciului cu buzoienii, după ce aceştia au egalat în 9 jucători.

Sinceri să fim, campionatul şi retrogradarea nu s-au decis la partida cu Gloria Buzău, acesta a fost doar o „bomboană” amară pe „coliva” unui sezon de neînţeles. După 10 etape din sezonul regulat, Rapid CFR Suceava era pe locul II în clasament, cu 19 puncte în clasament, pentru ca apoi în 14 etape să acumuleze doar 6 puncte!!! La acest moment inexplicabil se adaugă şi o „combinaţie” tipic suceveană, din două echipe ale acestui judeţ în eşalonul secund, care din sezonul viitor va avea o singură serie de 22 de echipe, nu a rămas niciuna.

Aşadar, din sezonul 2016-2017, vom reveni lejer şi fără să ne înghesuim pe stadionul „Areni” vineri după-amiază pentru a vedea sucevenii cum joacă cu Ştiinţa Miroslava şi Sporting Lieşti. Să tot trăieşti!

Pentru Rapid CFR Suceava a mai rămas doar utopica variantă ca Bucovina Pojorâta, echipă deja retrogradată, să câştige la ACS Berceni, iar sucevenii să învingă la Baloteşti. Rapid CFR Suceava va acumula trei puncte etapa viitoare pentru că Ceahlăul Piatra Neamţ a fost exclusă din campionat, pentru ca în ultima rundă să joace la Baloteşti. În etapa a IX-a, ACS Berceni, singura formaţie care ar mai putea fi ajunsă, matematic, de suceveni, va juca acasă, cu Bucovina Pojorâta, pentru ca în ultima etapă ei să aibă trei puncte din întâlnirea cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

Rapid CFR Suceava: Niga – D. Bălan, Dudea, Velescu, Semeghin (cpt.) – Golofca, Sfrijan, Dănilă, Gheorghiciuc – I. Plămadă, M. Negru. Rezerve: Hânţescu – Mateciuc, Aeroaei, Vornicu, Bîgu, Boiciuc, Alecsandru. Antrenor: Daniel Bălan.

Gloria Buzău: D. Sîrbu – A. Iordache, Vârtej, Vlaicu (cpt.), Agache – Răduca, G. Marcu, Cl. Dumitrescu, Danciu, Koprindzhiyski, Mug. Dedu. Rezerve: Andr. Preda – G. Ghiţă, N. Popescu, D. Burlacu, Bota, Bobe, A. Voicu. Antrenor: Ion Viorel.

Arbitru: Florin Miron (Bucureşti); asistenţi: Constantin Mihai Cantemir şi Bogdan Ioan Dragoş (ambii din Făgăraş).

 Rezultate consemnate în etapa a VIII-a a turneului play-out:

Rapid CFR Suceava – Gloria Buzău                   1-1

CS Baloteşti – ACS Berceni                                  2-1

Bucovina Pojorâta – Ceahlăul Piatra Neamţ    3-0

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI