Planul de şcolarizare pentru anul şcolar următor

Mai puţine locuri la clasa a IX-a şi la şcoala profesională, mai multe locuri rezervate elevilor romi

Oferta de şcolarizare pentru admiterea la liceu din anul şcolar 2016-2017 cuprinde ceva mai puţine locuri la clasa a IX-a, mai puţine locuri la învăţământul profesional cu durata de 3 ani şi mai multe locuri rezervate pentru elevii de etnie romă. Astfel, planul de şcolarizare aprobat de Ministerul Educaţiei propune elevilor aflaţi acum în ultima clasă de gimnaziu, la învăţământul de zi, 6496 de locuri la clasa a IX-a, fiind mai puţine cu două clase faţă de anul trecut, la care se adaugă 84 locuri la seral şi 168 de locuri la frecvenţă redusă.

La învăţământul profesional de 3 ani, oferta de şcolarizare cuprinde cu zece clase mai puţin faţă de anul trecut: 42 de clase cu 1176 de locuri în 21 de unităţi de învăţământ.

În ce-i priveşte pe elevii de etnie romă, ei au rezervate 464 de locuri în 35 de unităţi de învăţământ liceal din judeţ, încă şase locuri la seral şi 12 la frecvenţă redusă. Anul trecut, pentru aceşti elevi au fost rezervate 332 de locuri, nefiind ocupate în totalitate; ca în fiecare an şcolar, de altfel.

An de an unităţile de învăţământ îşi reorientează oferta de şcolarizare în funcţie de solicitările din anul precedent, ofertă asupra căreia vom reveni detaliat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI