Rapid CFR Suceava şi-a luat revanşa în faţa echipei Bucovina Pojorâta

> Într-un meci contând pentru etapa a VI-a, Rapid CFR Suceava – Bucovina Pojorâta 3-1 (3-1)

La sfârşitul săptămânii trecute, pe stadionul „Areni”, avut loc meciul revanşă dintre Rapid CFR Suceava şi Bucovina Pojorâta, partidă contând pentru etapa a VI-a a turneului play-out al Seriei I a Ligii a II-a. În runda precedentă, Bucovina Pojorâta a învins gruparea suceveană în ultimul minut de joc cu 3-2.

Dezamăgit de rezultatul din etapa precedentă, antrenorul sucevenilor, Daniel Bălan, a schimbat din nou formula de start a formaţiei sale, la fel cum, neinspirat, a modificat-o şi înainte de disputa de la Pojorâta, contrazicând o regulă nescrisă din fotbal care spune că echipa câştigătoare nu se schimbă.

fotbal rapid sv - pojorata 1 16 maiDacă pe teren propriu s-au luptat ca „leii”, elevii antrenorului Dănuţ Mândrilă s-au „pierdut” pe gazonul mare al stadionului „Areni”. Încă din start s-a putut observa că fundaşii de la Bucovina Pojorâta nu sunt în ritm şi pe aceeaşi lungime de undă cu portarul lor. După o serie de mici greşeli, fundaşul Răuţă îl „pierde” pe drum pe Ionuţ Plămadă care marchează cu un şut la colţul lung în minutul 14.

Şi Mircea Negru şi-a făcut simţită prezenţa în minutul 30, când a fructificat o pasă bună a lui Golofca. La 2-0, Bucovina Pojorâta s-a „tăiat” şi a mai încasat un gol înscris de vitezistul Golofca. La pauză nu a fost 3-0, ci 3-1, tânărul şi valorosul atacant al oaspeţilor, Coman, punctând cu o lovitură excelentă de cap.

„Scuturaţi” de stafful tehnic în cele 15 minute de odihnă dintre reprize, cei de la Bucovina Pojorâta au revenit mai hotărâţi pe teren în repriza secundă. Profitând şi de o relaxare prematură a gazdelor, oaspeţii au fost mai incisivi pe atac şi au ratat două ocazii uriaşe prin Buhăcianu şi Coman, portarul sucevenilor, Niga, fiind mult mai pe fază decât colegul său Hânţescu în jocul de la Pojorâta.

În replică, pe contraatac, Rapid CFR Suceava a beneficiat de o situaţie monumentală de a marca, Gheorghiciuc şutând peste bară singur cu portarul R. Pop. S-a jucat pe contre până la finele celor 90 de minute de joc, fiecare din cele două grupări având ocazii bune de a înscrie. Pentru Bucovina Pojorâta totul s-a „rupt” în minutul 73, când D. Cristescu a fost eliminat, oaspeţii rămânând în doar nouă jucători după ce Jarda a văzut şi el roşu în faţa ochilor după o intrare dură la acelaşi Golofca care determinase şi eliminarea fundaşului Daniel Cristescu. Să fim sinceri, „vitezistul” sucevenilor ar fi meritat şi el un galben după o „talpă” aplicată lui Căinari.

În final, scorul putea lua proporţii, dar atacanţii suceveni s-au jucat cu ocaziile. „Capac” a fost penaltiul ratat de Sfrijan în prelungiri. Această ratare nu a contat, bine că acelaşi jucător marcase din penalti în disputa cu ACS Berceni.

A fost o victorie destul de clară a celor de la Rapid CFR Suceava în faţa echipei Bucovina Pojorâta, aşa cum se anticipase deja, oaspeţii fiind neobişnuiţi cu terenul lung şi lat de pe „Areni”. Situaţie complicată pentru Bucovina Pojorâta, care a rămas la patru puncte în urma echipei sucevene, echipă care va avea şi ea de luptat mai ales că va avea un program dificil cu deplasări la Berceni şi Baloteşti.

Rapid CFR Suceava: Niga – D. Bălan, Sfrijan, Aeroaiei, Semeghin (cpt.) – Golofca, G. Apostol, Dănilă, Gheorghiciuc – M. Negru, I. Plămadă.

Rezerve: Hânţescu – Dudea, Mateciuc, Velescu, Voiciuc, Alecsandru, Bîgu.

Antrenor: Daniel Bălan.

Bucovina Pojorâta: R. Pop – D. Cristescu, A. Răuţă, Moisii, Jarda (cpt.) – Juncănaru, Nuţescu, V. Stănescu, Căinari – M. Coman, Buhăceanu.

Rezerve: Puianu – Pâslaru, Acostăchioaie, Vitu, Duţică, Ţârţârău, R. Martin.

Antrenor: Dănuţ Mândrilă.

Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); asistenţi: Radu Despa şi Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).

Rezultate înregistrate în etapa a VI-a a turneului play-out:

Rapid CFR Suceava – Bucovina Pojorâta     3-1

Gloria Buzău – ACS Berceni                       2-1

CS Baloteşti – Ceahlăul Piatra Neamţ            3-0 (echipa oaspete nu s-a prezentat la meci, a doua oară în play-off, şi probabil va fi exclusă din campionat).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI