Târgul liceelor 2016, în pofida ploii…

Prezenţa foarte numeroasă a elevilor a depăşit toate aşteptările organizatorilor

Cea de-a XVII-a ediţie a Târgului ofertelor educaţionale, care s-a desfăşurat ieri la Iulius Mall, s-a bucurat de o participare mult mai numeroasă ca la alte ediţii, atât din partea liceelor prezente la standuri, cât şi a elevilor de clasa a VIII-a care au avut de unde să aleagă. Potrivit informaţiilor obţinute de la organizatori ieri după-amiază, au participat 1133 de elevi, de la 24 de şcoli, inclusiv din zone îndepărtate ale judeţului (de ex., Coşna).

De altfel, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Psihopedagogică, instituţie organizatoare, prof. Florin Bagiu, a remarcat, în deschiderea evenimentului, că târgul de anul acesta prezintă un interes deosebit pentru elevi. „Este o activitate de real succes, de la an la an se pare că avem din ce în ce mai mulţi copii de clasa a VIII-a care vin să vadă standurile de la fiecare liceu în parte, iar liceele tehnologice au ocazia să îşi prezinte şi specializările de şcoală profesională”. Directorul Bagiu a spus că, la târg, au participat toate cele 11 licee din municipiul Suceava şi licee din Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung şi Dumbrăveni, precum şi elevi de clasa a VIII-a din şcolile din zona apropiată Sucevei, dar şi de la Baia, Vama, Bogdăneşti. „Anul trecut, târgul a fost vizitat de 600-700 elevi, sperăm anul acesta să depăşim cifra” a mai spus directorul CJRAE.

Prezent la festivitatea de deschidere, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, le-a spus elevilor prezenţi că planul de şcolarizare pentru anul şcolar următor a fost publicat, la fel şi metodologia şi calendarul de admitere, datoria elevilor de-a VIII-a fiind, de-acum, doar să se pregătească pentru evaluarea naţională. „Cu cât un liceu e mai valoros, pregătirea dvs. trebuie să fie mai eficientă” le-a spus elevilor şeful IŞJ, recomandându-le să se uite cu multă atenţie la fiecare stand, pentru a face alegerea care „le va împlini visele”.

Insp. Tatiana Vîntur a precizat că oferta educaţională pentru anul şcolar 2016-2017 are la bază cifra de şcolarizare propusă de fiecare şcoală, fiind realizată şi în funcţie de infrastructura fiecăreia, astfel ca elevii să aibă de unde alege. „Familia este cea care cultivă aptitudinile elevilor; această ofertă se adresează elevilor, dar şi familiei, pentru ca, având la bază interesele şi aspiraţiile, împreună să poată lua decizia cea mai bună”.

Prof. Florin Bagiu a mai precizat că manifestarea a fost organizată de o echipă puternică, din partea Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, coordonată de prof. Maria Pavelescu. Aceasta din urmă a spus că şcolile şi-au structurat oferta educaţională în funcţie de studiul privind opţiunile elevilor pe care psihologii CJAP îl realizează în fiecare an.

Fiecare dintre liceele prezente la stand s-a întrecut în a-şi prezenta oferta educaţională, dar şi activităţile extracurriculare şi proiectele, mai toate având noutăţi pentru anul şcolar ce urmează, asupra cărora vom reveni cu amănunte.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI