Zilele Medicale ale Sucevei, în premieră, sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale din România

Colegiul Medicilor Suceava organizează, în perioada 19-21 mai 2016, a V-a ediţie a „Zilelor Medicale ale Sucevei”, eveniment medical care, în premieră, anul acesta se va desfăşura sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale.

Preşedintele CMS, dr. Sorin Hâncu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este un eveniment deosebit pentru toţi cei circa 1000 medici din judeţ care sunt membri ai CMS, pentru cei aproximativ 300 de medici dentişti care fac parte din Colegiul Medicilor Dentişti, precum şi pentru cadrele medii sanitare care, la fel ca anul trecut, vor avea o sesiune de lucrări separată, pe teme din domeniul lor.

Preşedintele CMS a precizat că, la fel ca la ediţiile precedente, şi anul acesta a fost aleasă o temă principală, de actualitate, care interesează toate specialităţile medicale, şi anume „Patologia tumorală”, precum şi o temă, permanentizată, „Urgenţe medico-chirurgicale”. Dr. Hâncu a declarat că, fiind a V-a ediţie, vor fi o serie de noutăţi, printre care cea că, în premieră, conferinţa se desfăşoară sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale din România, patru-cinci membri ai Academiei urmând să participe la evenimentul de la Suceava.

Reamintim, deschiderea oficială este programată joi, 19 mai, de la ora 17,30, la hotel Zamca, în cadrul căreia vor fi prezentate două lucrări pe teme generale, care nu au legătură directă cu actul medical. Astfel, acad. Nicolae Constantinescu va vorbi despre „Actul de vindecare în viziune teologică”, iar acad. Mihai Radu Diaconescu va prezenta lucrarea „Caricatura în chirurgie”.

Dr. Hâncu a mai spus că deschiderea oficială a manifestării va fi precedată de cursuri susţinute de cadre didactice universitare, printre care dr. Daniela Bartoş, de la Spitalul Floreasca Bucureşti, fost ministru al Sănătăţii.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, va fi prezent la manifestare

Preşedintele de onoare al manifestării de la Suceava este dr. Vasile Astărăstoaie, de la Catedra de Medicină Legală din cadrul UMF Iaşi, fost preşedinte al Colegiului Medicilor din România, care va conferenţia pe teme de bioetică medicală, vineri, în deschiderea lucrărilor pe secţiuni.

Dr. Sorin Hâncu a mai spus că la manifestare va fi prezent şi preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, mai ales că, la Suceava, va avea loc şi şedinţa lunară a Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România.

În acelaşi cadru, secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, dr. Irina Badrajan, a declarat că alegerea temei principale este „justificată de patologia tumorală”, mai ales de tumorile maligne, care beneficiază la acest moment de metode de tratament şi de investigaţie „din ce în ce mai sofisticate”, iar medicii care vor prezenta lucrări vor veni cu noutăţi din acest domeniu. Dr. Badrajan a mai spus că manifestarea ştiinţifică de la Suceava a atins un „grad înalt de profesionalism” şi este recunoscută pe plan naţional, medici din toată ţara arătându-se foarte interesaţi să participe.

Conferinţa „Zilele Medicale ale Sucevei” este organizată de Colegiul Medicilor Suceava, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Suceava, Colegiul Medicilor Dentişti Suceava şi Camera Judeţeană a Sindicatului Medicilor Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI