În organizarea Muzeului Bucovinei, la Cetatea de Scaun

Elevii de liceu sunt invitaţi la concursul „Jocul medieval între comunicare şi acţiune“

> Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 13 mai

 Muzeul Bucovinei Suceava invită elevii de liceu la concursul „Jocul medieval între comunicare şi acţiune”, care se va desfăşura la Cetatea de Scaun a Sucevei, sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 11, când echipe de elevi se vor întrece în probe şi jocuri medievale.

„Cele mai tenace echipe vor fi premiate, pentru ceilalţi participanţi Muzeul Bucovinei pregătind surprize” au anunţat organizatorii. Regulamentul de concurs precizează că vor fi acceptate maximum 16 echipe, în funcţie de data depunerii fişei de înscriere, echipele fiind formate dintr-un băiat şi o fată. Probele de concurs cu specific medieval sunt alergatul cu sacul, mima, zaruri, dans medieval, tras de funie şi alte probe surpriză.

„Fiecare membru al echipelor va participa la concurs în baza fişei de înscriere care are anexată declaraţia de participare pe proprie răspundere. Fişa de înscriere (afişată şi pe contul de Facebook al Muzeului Bucovinei) se poate completa şi depune la Muzeul Bucovinei – Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare până la data de 13 mai 2016” a informat Iuliana Roşca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare de la Muzeul Bucovinei.

Concurenţii – elevi din clasele IX-XII – vor participa la probe îmbrăcaţi în costume medievale, asigurate de Muzeul Bucovinei, iar logistica necesară desfăşurării probelor va fi asigurată tot de către muzeu. Jurizarea probelor va fi realizată de specialişti ai Muzeului Bucovinei şi reprezentanţi ai mass-media locale. „Primele trei echipe clasate vor fi premiate, pentru ceilalţi participanţi acordându-se diplome de participare şi bilete gratuite de vizitare a obiectivelor Muzeului Bucovinei” a mai precizat Iuliana Roşca.

Concursul face parte dintr-o serie de proiecte educative pe care Muzeul Bucovinei le desfăşoară în acest an, care se adresează tuturor categoriilor de public, având drept scop îmbogăţirea cunoştinţelor referitoare la Cetatea de Scaun a Sucevei, trezirea interesului pentru serviciile auxiliare ale administratorilor de patrimoniu cultural, stimularea interacţiunii pe linie educaţională între muzee şi şcoli.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI