Peste un muncitor s-a surpat un mal de pământ

salvare-barbat-sant-isu-8> Dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă” şi „neluarea măsurilor legale de securitate şi securitate în muncă”

Militarii ISU au salvat, miercuri, un bărbat de 37 de ani, din Frasin, peste care căzuse un mal de pământ.

Bărbatul, angajat al unei societăţi comerciale, era la muncă şi efectua lucrări de montare a ţevilor de canalizare într-un şanţ, pe str. Obreja din localitate. Neprotejat de panouri, un perete lateral al şanţului s-a surpat şi l-a acoperit pe muncitor cu pământ. În ajutorul său au sărit mai întâi colegii de muncă, apoi militarii ISU, şi, din fericire, omul a rămas conştient pe toată durata operaţiunilor de salvare. El a fost apoi transportat la spital, pentru îngrijiri medicale şi se află în afara oricărui pericol.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că accidentul de muncă s-a produs din cauza nerespectării măsurilor de securitate în muncă prevăzute de proiect, respectiv neasigurarea pereţilor laterali de la şanţ cu panouri de protecţie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de «vătămare corporală din culpă» şi «neluarea măsurilor legale de securitate şi securitate în muncă», ce va fi soluţionat procedural”.

Fiind un accident de muncă, o anchetă separată a fost deschisă şi de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI