Limitatoare de viteză în Fălticeni

> Dispozitivele sunt din cauciuc termoplastic şi impun reducerea vitezei la maximum 30 km/h

La începutul acestei săptămâni, în municipiul Fălticeni a început montarea limitatoarelor de viteză, primele străzi pe care deja se circulă cu viteză redusă în zona trecerilor de pietoni fiind Spicului, Ion Creangă, Maior Ioan şi Mihai Eminescu. Dispozitivele vor fi montate la trecerile de pietoni din apropierea tuturor unităţilor de învăţământ, unităţilor sanitare, locurilor de joacă şi în intersecţiile cu risc ridicat de producere a accidentelor, în apropierea trecerilor de pietoni de pe sectoarele de drum cu trafic rutier ridicat şi pe drumurile publice unde s-a constatat periodic depăşirea vitezei de circulaţie. Dispozitivele sunt confecţionate din cauciuc termoplastic şi impun reducerea vitezei la maximum 30 km/h.

Conform primarului Cătălin Coman, instalarea pe străzi a dispozitivelor care limitează la 30 de km/oră viteza cu care pot circula autovehiculele este o cerinţă a cetăţenilor municipiului Fălticeni, mai mulţi fălticeneni adresându-se municipalităţii pentru a solicita luarea unor măsuri în acest sens.

„Avem solicitări din partea cetăţenilor care s-au plâns că pe strada lor se circulă cu viteză mărită. Am luat această măsură pentru a spori gradul de siguranţă a pietonilor. Prezenţa limitatoarelor pe un număr de peste 40 de străzi va avea efecte pozitive, care se vor traduce prin scăderea numărului incidentelor în care sunt implicaţi pietoni. Prin această măsură îi determinăm pe şoferi să respecte regimul de viteză şi să acorde prioritate pietonilor” a precizat primarul Cătălin Coman.

Printre străzile incluse în proiectul de montare a limitatoarelor de viteză se numără Sucevei, 2 Grăniceri, 13 Decembrie, Dimitrie Leonida, Ion Dragoslav, Ştefan cel Mare, Mihail Sadoveanu, 1 Mai, Victoriei, Broşteni, Coteşti, Filaturii, Ţărăncuţei, Soldat Zamfir, Horea, Cloşca, Horticolei şi Nufărului.

Dispozitivele, pentru care autorităţile locale au plătit 80.000 lei, sunt montate în regie proprie, iar la iarnă vor fi scoase pentru deszăpezirea corespunzătoare a drumurilor. Tot din bugetul local vor fi alocaţi 7.000 de lei pentru cumpărarea indicatoarelor de presemnalizare care vor fi instalate tot de angajaţii primăriei. (I.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI