Anca Dragu

Creşterea indemnizaţiei pentru mame ar putea avea loc după rectificarea din iulie-august

Creşterea indemnizaţiei pentru mame ar putea avea loc după rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, a declarat, ieri, ministrul de resort, Anca Dragu, la Europa FM. „Pentru mămici încă aşteptăm să vedem cum evoluează economia în general şi încasările bugetare şi la rectificarea bugetară vom realoca sume. Am discutat cu consilierul economic al preşedintelui şi i-am spus că încercăm să găsim resurse pentru această lege care creşte indemnizaţia pentru mămici”, a spus Dragu. Ea a precizat că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să promulge legea şi a precizat că rectificarea bugetară va avea loc la sfârşitul lunii iulie — începutul lunii august.

În ceea ce priveşte pachetul antisărăcie, şeful MFP a arătat că acesta vizează indirect creşterea natalităţii. „Pachetul antisărăcie, pachetul lansat în educaţie, toate aceste pachete vizează, indirect, şi creşterea natalităţii. Acesta este un subiect de termen lung. Măsurile se vor vedea într-un termen foarte lung. În primul rând societatea trebuie să aibă o încredere. Orice viitoare mamă trebuie să aibă încredere în mersul economiei, să vadă nişte măsuri de sprijin real şi pe o perioadă mai lungă de timp pentru a o face să decidă să aibă un copil, doi sau trei. În momentul în care vedem măsuri fluctuante, economia poate nu merge foarte bine, la nivelul fiecărei persoane se pune întrebarea:  «Oare e bine să am un copil acum?»”, a arătat ministrul Finanţelor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI