Suceava

Nu toţi consilierii sunt pentru concursul cu premii „Toţi pentru curăţenia oraşului”

Concursul lansat de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, „Toţi pentru curăţenia oraşului”, cu premii în valoare totală de 50.000 de lei, nu este pe placul opoziţiei din Consiliul Local. Atât Vasile Mocanu, candidat din partea ALDE pentru funcţia de primar, cât şi consilierii locali ai PSD s-­au arătat nemulţumiţi că Primăria vrea să recompenseze asociaţiile de proprietari care se implică în campania de curăţenie de primăvară într-un mod exemplar.

Consilierul local Doiniţa Cocriş a ţinut să declare faptul că între blocurile din municipiul Suceava curăţenia trebuie făcută în tot timpul anului, nu doar în perioada 14 martie – 30 aprilie. „După 30 aprilie nu mai e nevoie de curăţenie între blocuri?” s­-a întrebat Cocriş. Ea a adăugat că municipalitatea ar trebui să organizeze campanii de curăţenie şi în alte perioade din an, nu doar primăvara. „Nu sunt de acord să aruncăm nişte bani, să premiem asociaţiile” a subliniat Doiniţa Cocriş.

La rândul său, primarul Ion Lungu a explicat că este firesc să se facă curăţenie primăvara, având în vedere că după sezonul rece oraşul rămâne foarte murdar. „Noi, ca autoritate locală, avem obligaţia să facem curăţenie în oraş, iar cetăţenii au obligaţia să o întreţină. Trebuie să facem curăţenie în această perioadă, pentru că cea mai mare mizerie în oraş este după perioada de iarnă” a spus Ion Lungu.

El a menţionat că un investitor austriac i­-a spus recent că a ales să-şi desfăşoare afacerea în Suceava tocmai pentru că este cel mai curat oraş din ţară. „Eu am crezut că este o ironie. A spus şi a doua oară «Eu am venit la Suceava pentru că este cel mai curat oraş din România»” a punctat edilul-şef.

La rândul său, Vasile Mocanu a declarat în cadrul şedinţei că ar trebui solicitat un punct de vedere al Autorităţii Electorale Centrale, în condiţiile în care în acest an au loc alegeri.

„Cred că ar trebui solicitat un punct de vedere al Autorităţii Electorale Centrale, dacă nu este o formă de mită electorală mascată. Consider că în acest an trebuie să ne abţinem de la astfel de hotărâri de consiliu local, cu atât mai mult cu cât afectează bugetul şi nu au avizul Autorităţii Electorale” a spus Vasile Mocanu.

Reamintim, în vederea stimulării participării cetăţenilor la curăţenia de primăvară, primarul Ion Lungu a iniţiat un proiect de hotărâre prin care să fie recompensate asociaţiile de proprietari care se implică exemplar. Pentru recompensarea celor mai bune rezultate, edilul-şef a propus ca premiu al concursului „Toţi pentru curăţenia oraşului” alocarea a 50.000 de lei din bugetul local, din care 25.000 de lei pentru locul I, 15.000 de lei pentru locul II şi 10.000 de lei pentru locul III.

Cu toate că proiectul nu a fost pe placul tuturor consilierilor, a fost adoptat cu 14 voturi „pentru”, şase abţineri şi două voturi „împotrivă”.

Prin urmare, asociaţiile care vor fi premiate vor fi stabilite de o comisie din care fac parte primarul Ion Lungu, viceprimarul Ovidiu Doroftei, consilierii locali Liviana Enea şi Gheorghe Onofrei, dar şi Mihai Hostiuc, directorul Direcţiei de Ecologizare, Mihai Hanceriuc, şef serviciu Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei şi Luminiţa Ursu, inspector.

Un comentariu

  1. Domn’ primar, mai usor cu laudele, ca nu miroase a bine.
    Suceava, cel mai curat oras din tara?! Inseamna ca investitorul austriac nu a fost in Bistrita, sau in Targu Mures, ca sa zic doar doua din orasele pe care le-am vizitat anul trecut.
    Voi chiar ne credeti prosti pe toti, draji politishieni, dar iata ca timpul vostru se stinge…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI