Mărţişoarele au împânzit Suceava !

martisoare-32 Simbolul primăverii, mărţişorul, a început să fie comercializat pe străzile Sucevei. Cu toate că trecătorii se opresc şi admiră podoabele, comercianţii susţin că vânzările merg de la un an la altul tot mai rău.

Întrucât luna martie se apropie, şi comercianţii au început să scoată la vânzare obiecte specifice primăverii. Astfel, tarabele cu mărţişoare au împânzit municipiul Suceava, trecătorii fiind ademeniţi cu tot felul de accesorii care personalizează cele două fire împletite.

Clasice sau adaptate zilelor în care trăim, confecţionate din mătase şi accesorizate cu flori uscate, sticlă sau lemn, mărţişoarele scoase la vânzare atrag ochii trecătorilor, însă nu mulţi sunt şi cei care scot bani din buzunare pentru a le cumpăra.

Cu toate că preţurile sunt accesibile tuturor, vânzătorii se plâng că au apus vremurile

în care mărţişoarele se vindeau ca pâinea caldă.

Pentru a rezista în faţa concurenţei, comercianţii au venit şi în acest an cu noutăţi. Astfel, sucevenii sunt invitaţi să cumpere şi să ofere mărţişoare-felicitare, realizate cu multă migală de artişti plastici, preţurile variind între 1 şi 5 lei.

Cele mai multe dintre mărţişoarele scoase la vânzare sunt accesorizate de obiecte din plastic, preţurile fiind între doi bani şi 2,50 lei bucata, în funcţie de designul ales.

Pentru copii, vânzătorii s­au pregătit cu mărţişoare cu personaje din cele mai cunoscute filme de animaţie, pentru tineri cu brăţări, magneţi de frigider şi chiar brelocuri, în timp ce pentru doamne au adus broşe, coşuri şi aranjamente cu flori uscate.

Brăţările costă între 2 şi 5 lei, broşele între 2 şi 10 lei, iar coşurile au preţuri între 5 şi 15 lei. Mărţişoarele tradiţionale lucrate din fir de mătase pot fi cumpărate la preţul de 1,5 lei.

Sucevenii care vor să ofere de 1 martie mărţişoare deosebite se pot îndrepta şi către Muzeul de Ştiinţe ale Naturii.

Toate mărţişoarele puse la vânzare sunt cu pietre semipreţioase şi ornamentale, acestea putând fi purtate pe toată perioada anului ca pandantive sau broşe.

De asemenea, unele mărţişoare sunt argintate, au şnururi din piele sau catifea.

În ciuda faptului că în zona Bucovinei femeile sunt cele care oferă bărbaţilor mărţişoare, cele mai multe podoabe sunt adresate doamnelor şi domnişoarelor.

Dar chiar şi aşa, reprezentantele sexului frumos vor găsi mărţişoare potrivite şi domnilor.

Copăceii cu pietre comercializaţi la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii sunt cei mai potriviţi în cazul bărbaţilor, un astfel de mărţişor fiind un ornament elegant pe biroul oricui.

Preţul unui mărţişor vândut la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii variază între 5 lei şi 15 lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI