Consilierii locali suceveni vor decide joi dacă municipalitatea va împrumuta 25 milioane lei, pe zece ani, pentru sala polivalentă

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Suceava, de joi, 25 februarie, îl reprezintă supunerea spre aprobare a contractării unei finanţări rambursabile în valoare de 25 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la construcţia unei săli polivalente cu 5.000 de locuri.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, sala polivalentă ar urma să fie construită în zona Metro, pe o suprafaţă totală de 120.000 mp, investiţia ridicându-se la 17 milioane de euro.

„Funcţionalitatea predominantă a obiectivului este cea de sală polivalentă, cu săli pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, antrenament, manifestări publice, fizioterapie şi kinetoterapie. De asemenea, vor fi dispuse birouri şi cabinete specifice funcţionării unei asemenea instituţii: bibliotecă, cabinet medical, cabinet metodic, birouri administrative, restaurant etc.” se arată în expunerea de motive a primarului Ion Lungu. El a explicat că finanţarea sălii polivalente se poate face cu fondurile atrase prin contractarea unui credit bancar în valoare de 25 de milioane de lei, pe zece ani, cu o perioadă de graţie de doi ani.

Proiectul ar urma să fie finalizat la patru ani după începerea lucrărilor, prin creditul de 25 de milioane de lei urmărindu-se asigurarea finanţării pentru primii doi ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI