MIHAELA TCACIUC

Poliţiştii suceveni folosesc şi un radar cu laser tip pistol

 > În zece zile peste 50 de vitezomani au fost prinşi

radar-TruCAM-48Şoferii vitezomani au un nou inamic. Poliţiştii suceveni folosesc şi un radar cu laser tip pistol, acesta intrând recent în dotarea Serviciului Rutier.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, opt aparate radar de tip LTI 20­20 TruCAM au intrat în dotarea Poliţiei Române, unul fiind distribuit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

„Modelele au camera video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Sursa citată a mai arătat că un astfel de aparat radar tip pistol va fi folosit de poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere.

De asemenea, celelalte aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cadrul DGPMB şi Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor sau reţeaua rutieră este caracterizată printr-un trafic intens, în special pe perioada sezonului estival/sărbătorilor de iarnă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, a declarat că radarul tip pistol a început să fie folosit pe drumurile judeţului de aproximativ zece zile.

„Până în momentul de faţă au fost date peste 50 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute cinci premise de conducere”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, precizând că niciun şofer nu a contestat contravenţia.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a spus că mai mulţi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au participat la un curs de instruire pentru utilizarea radarului cu laser.

Acesta va fi folosit în special pe DN 17 şi DN 2, drumuri pe care frecvent au loc accidente de circulaţie.

Precizăm că pistolul radar cu laser a fost testat de poliţiştii suceveni în 2014, la sfârşitul lunii septembrie, el fiind dat spre acomodare pentru o lună de zile.

La acea vreme, în cadrul unei acţiuni de testare a aparatului radar TruCAM pe DN 17, la „Zidul Morţii”, în aproximativ 30 de minute, 11 şoferi au fost prinşi depăşind limita legală de viteză. În sectorul de drum de la şoseaua de centură, de la „Zidul Morţii”, limita maximă de viteză este de 30km/h, însă poliţiştii au prins şoferi care circulau cu 91km/h, 117km/h sau chiar cu 126km/h.

Din fericire pentru şoferii prinşi de poliţişti, aceştia au primit doar cu un avertisment verbal, deşi s-­ar fi ales cu suspendarea dreptului de a conduce între 30 şi 90 de zile şi o amendă consistentă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI