La finele săptămânii trecute

Accidente rutiere grave pe drumurile judeţului

> Ca prin minune, nimeni nu a murit > Viteza excesivă şi neatenţia la volan rămân în continuare principalele cauze de producere a accidentelor > Toate evenimentele rutiere s-au petrecut pe timpul nopţii

Sfârşitul săptămânii a adus pe drumurile ce traversează judeţul câteva accidente rutiere grave. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, viteza excesivă şi neatenţia în timpul conducerii rămân în continuare principalele motive care duc la producerea accidentelor. Din fericire, în ciuda gravităţii lor, nu au fost înregistrate şi pierderi de vieţi omeneşti. Unul dintre evenimentele rutiere s-a produs pe raza oraşului Frasin. Un localnic de 39 de ani se deplasa cu maşina pe DJ 177A, aproape de miezul nopţii, iar, din cauza neadaptării vitezei şi a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune laterală cu autovehiculul condus regulamentar din sensul opus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Stulpicani, după care a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul ce împrejmuieşte imobilul unui localnic. Nu mai puţin de cinci metri de gard au fost spulberaţi până când autoturismul să se oprească. Victimă a accidentului, şoferul vinovat de producerea acestuia a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sub pătura întunericului s-a petrecut un accident pe DN 17, în interiorul localităţii Poiana Stampei. Conform sursei citate, într-o curbă deosebit de periculoasă, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a derapat şi s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a direcţiei de deplasare. În urma accidentului a rezultat atât rănirea conducătorului auto, cât şi a unui tânăr de 22 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pasager în autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Viteza mult prea mare a condus şi la producerea unui accident pe DN 2, în interiorul localităţii Dănila. Ajuns într-o curbă periculoasă, un bărbat de 48 de ani, din oraşul Milişăuţi, a scăpat maşina de sub control, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe terenul arabil din partea dreaptă a drumului. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, precum şi rănirea unui bărbat de 53 de ani, din oraşul Milişăuţi, pasager. Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Duminică, în jurul orei 2, echipajul SMURD al Detaşamentului de Pompieri Suceava a fost solicitat să intervină după ce, „în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, un tânăr de 18 ani, localnic, fără permis de conducere, s-a angajat în depăşirea unui TIR parcat pe partea carosabilă, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public”, potrivit IPJ Suceava. În ciuda impactului violent, şoferul a scăpat cu viaţă; din cauza leziunilor suferite, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Un alt eveniment rutier a fost înregistrat în jurul aceleiaşi ore pe drumul comunal denumit „La Moară” din localitatea Drăguşeni, la ieşirea în DN 2. Aici, un localnic de 24 de ani nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Suceava, care circula pe drumul prioritar, intrând în coliziune cu acesta. După impact, autovehiculul care se deplasa regulamentar a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un gard. Când a văzut ce a făcut, şoferul vinovat a plecat imediat de la locul faptei, fiind identificat ulterior de poliţişti. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI