Parcă cineva le-a luat minţile

Val de accidente înregistrate pe drumurile judeţului

Sfârşitul săptămânii de care tocmai ne-am despărţit parcă a luat minţile sucevenilor. A fost unul al zecilor de accidente şi al numeroaselor cazuri descoperite de poliţişti în care persoanele aflate la volanul autoturismelor erau în ilegalitate. Din datele pe care le deţinem, în nu mai puţin de 7 localităţi au fost înregistrate accidente rutiere grave în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 30 au fost rănite. Seria neagră a început încă de vineri dimineaţă, când un bărbat de 58 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea o autoutilitară cu semiremorcă pe DN 17, în localitatea Poiana Stampei, a efectuat o depăşire neregulamentară în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă”, încălcând marcajul longitudinal continuu şi a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de o femeie de 44 de ani. Aceasta, rănită în urma impactului dintre vehicule, conducea maşina în aceeaşi direcţie de mers, dar se angajase şi ea într-un viraj neregulamentar la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu.

Un accident rutier a avut loc şi pe strada Ştefan cel Mare, din municipiul Rădăuţi, când un localnic, de 65 de ani, s-a angajat cu autoturismul în depăşirea unei coloane de maşini parcate regulamentar pe partea dreaptă a drumului, însă, pe fondul nepăstrării unei distanţe laterale suficiente, a acroşat şi accidentat un bărbat de 28 ani, din localitate, coborât de la volanul autoturismului şi lipit cu spatele de portieră. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto de 65 de ani i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă seară, în timp ce conducea autoturismul pe DC 74, în interiorul comunei Şcheia, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Suceava, nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi acroşat autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani din municipiul Vatra Dornei. Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, în urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 39 de ani şi a două minore de 10 şi, respectiv, de 5 ani, toate din municipiul Vatra Dornei, pasagere în autoturism. Testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele au indicat faptul că şoferii nu consumaseră alcool înainte de a porni la drum, dar şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

A vrut să fugă de poliţişti dar nu i-a mers

Orele prânzului le-a adus poliţiştilor şi o urmărire pe parcursul zilei de sâmbătă. Asta după ce un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Siret, în timp ce acţiona pe strada 9 Mai din localitate, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate. Conducătorului auto nu i-a păsat de semnalele oamenilor legii şi şi-a continuat deplasarea spre comuna Grămeşti, fiind necesară urmărirea şi oprirea acestuia pe o stradă din oraşul Siret. Cu ocazia legitimării, s-a stabilit faptul că maşina era condusă de un tânăr de 22 de ani, din comuna Muşeniţa, care a vrut să fugă de poliţişti pentru că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Nu are permis, dar acum are dosar penal întocmit pe numele său.

Tot cu dosar s-a ales şi un bărbat din Stulpicani. Acesta a fost oprit sâmbătă, în jurul orei 13:20, de un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, pe când se deplasa cu maşina pe DJ 177A, pe raza oraşului Frasin. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, nu prea avea ce căuta în spatele volanului pentru că are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ca urmare a comiterii unei abateri rutiere.

Seria neregulilor descoperite de oamenii legii pe drumurile sucevene a fost închisă de un tânăr de 22 de ani. Acesta se deplasa la volanul unui autovehicul aproape de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, atunci când a fost tras pe dreapta de un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului pe strada Mănăstirea Humorului din localitate. Autoturismul, cu număr provizoriu de înmatriculare, era condus de un tânăr localnic care mirosea a licori bahice astfel că i s-a întins imediat aparatul etilotest, rezultatul arătând 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că perioada de valabilitate a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare provizoriu este expirată de la începutul lunii trecute, astfel că dosarul penal întocmit pe numele băiatului s-a mai îngroşat cu un cap de acuzare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI