BCCO Suceava:

18 percheziţii domiciliare la persoane cercetate pentru trafic şi deţinere de droguri

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2023 – 2024, mai multe persoane cercetate, din municipiul Vatra Dornei, ar fi procurat droguri de risc şi de mare risc, de asemenea din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, pe care le-ar fi comercializat ulterior, în municipiu.

S-a stabilit că aceştia ar fi deţinut şi comercializat în mod repetat canabis, 2-MMC, 3-CMC, cunoscut sub denumirea „cristal”, pe parcursul investigaţiilor fiind documentate 17 asemenea tranzacţii.

În cursul zilei de ieri au fost puse în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Suceava (13), Bistriţa-Năsăud (4) şi Neamţ (1) şi 23 mandate de aducere.

Audierile urma să se desfăşoare la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea s-a realizat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Poliţiei municipiului Vatra Dornei, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, precum şi al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava şi Grupării de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI