În urma unui anunţ privind presupuse investiţii în ROMGAZ

Bărbat păcălit cu peste 40.000 de lei

Un bărbat din Vadu Moldovei a fost înşelat cu peste 40.000 de lei după ce a crezut că face investiţii în Romgaz.

Poliţia Municipiului Fălticeni a fost alertată de bărbatul din comuna Vadu Moldovei cu privire la o înşelăciune comisă începând cu data de 7.09.2023, în cadrul unei presupuse investiţii în societatea ROMGAZ.

Conform declaraţiilor făcute în timpul audierilor, bărbatul a fost atras în capcană de un anunţ postat pe reţeaua de socializare Facebook, care promitea o oportunitate de investiţii în cadrul ROMGAZ.

Astfel, în data de 7.09.2023, acesta a contactat numărul de telefon specificat în anunţ şi a discutat cu o persoană care s-a recomandat a fi din cadrul ROMGAZ.

În cursul convorbirii telefonice, el a fost convins să investească suma de 1.250 lei, furnizându-i acelei persoane datele cardului bancar şi informaţii de identificare. După retragerea sumei de 1.250 lei din contul său CEC, bărbatul a fost contactat de către o altă persoană pretinsă a fi reprezentant ROMGAZ, care i-a solicitat să depună suma de 2.500 lei la un ATM Crypto pentru a putea retrage câştigul iniţial. Ulterior, acesta a depus suma solicitată la un ATM Crypto în municipiul Suceava.

La data de 11.12.2023, bărbatul a fost contactat telefonic de către o altă persoană, pretins a fi reprezentant ROMGAZ, care i-a solicitat deschiderea unui cont la BRD. În acelaşi timp, a permis accesul acesteia la telefonul său prin intermediul aplicaţiei Any Desktop.

În urma unei vizite la sucursala BRD la data de 14.12.2023, bărbatul a descoperit că ar fi solicitat, în data de 11.12.2023, un credit de 37.800 lei, iar aceeaşi sumă a fost transferată către un alt cont.

Bărbatul a mai menţionat că în timpul unei conversaţii telefonice la data de 11.12.2023, persoana care s-a prezentat a fi reprezentant ROMGAZ i-a solicitat să facă fotografii cărţii de identitate şi un selfie, în timp ce aceasta efectua acţiuni în telefon prin intermediul aplicaţiei Any Desktop.

În urma acestor evenimente, s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „înşelăciune” conform art. 244 alin. 1 din Codul penal, „acces ilegal la un sistem informatic” conform art. 360 alin. 1 şi alin. 3 Cod penal, şi „efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos” conform art. 250 alin. 1 Cod penal din Codul penal. Autorităţile continuă investigaţiile în acest caz. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI