Prima Ediţie a Campionatului de Şah pentru tineri organizat de ATOS

2023 a fost pentru Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS) anul în care s-a inaugurat Clubul de Şah, mai exact în luna februarie. Au fost întâlniri de două ori pe lună, la care au participat tineri care deja ştiau regulile jocului şi au venit să se perfecţioneze, dar şi tineri pentru care şahul era străin şi au reuşit să înveţe ABC-ul acestui sport şi chiar să-l îndrăgească, socotindu-l printre activităţile favorite de petrecere împreună a timpului liber de calitate.

Alături de tineri a fost prietenul ATOS-ului, tânărul Edward-Mihai Pădurariu, vicecampion mondial şcolar la şah, secţiunea blitz, la categoria vârstă sub 13 ani şi locul III, tot secţiunea blitz, la Campionatul European – 2017.

La prima ediţie a Campionatului de Şah pentru tineri, organizat de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS), câştigător a fost tânărul Marian Popescu, în vârstă de 19 ani. Pe lângă aplauze şi felicitări, el a primit un tricou alb pe care a fost scris: „CAMPION Clubul de Şah – ATOS, 2023”. Pe tricou a fost imprimată piesa îndrăgită cel mai mult de proaspătul campion, Nebunul. A şi explicat alegerea, spunând că piesa este de mare folos în timpul jocului şi, având exemplul sfinţilor rugători, îl iubeşte pe Dumnezeu, e nebun după Hristos.

La anul va fi a doua ediţie a Campionatului de Şah pentru tineri. Din februarie reîncep întâlnirile. S-ajungem cu sănătate, să dea Dumnezeu! O dorinţă mai veche de-a noastră este ca în viitor să organizăm o competiţie mai mare, să o extindem în întreg judeţul, în întreaga Arhiepiscopie a Sucevei şi Rădăuţilor.

Anatoly Karpov spunea că „Şahul este totul: artă, ştiinţă şi sport!”.

Ne educăm jucând şah, ne controlăm emoţiile şi învăţăm să fim rezistenţi, deprindem comportamente de lideri corecţi şi muncitori, ne cultivăm virtuţi precum răbdarea, curajul şi cumpătarea, ne dezvoltăm creativitatea şi logica, ne îmbunătăţim memoria, capacitatea de concentrare, analiză şi planificare, ne oţelim spiritul de iniţiativă şi competitivitate. E artă să ştii şi să vrei să trăieşti viaţa frumos!

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru sănătate! Mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pentru binecuvântare şi încredere! Mulţumim tuturor tinerilor participanţi la competiţie şi celorlalţi tineri voluntari ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS) pentru implicare şi pentru clipele de bucurie petrecute în cadrul Clubului nostru de Şah.

Pr. Justinian-Remus Cojocar

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI