Pentru că a condus fără permis şi a modificat data expirării ITP

Un bărbat a ajuns în arest

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Biroul Ordine Publică, care desfăşurau miercuri seara serviciul de patrulare pe strada Calea Bucovinei, din Câmpulung Moldovenesc, au oprit pentru control un autoturism Volkswagen, care circula din direcţia Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului.

La volanul vehiculului a fost identificat un bărbat de 55 de ani, care, în timpul controlului, a declarat verbal că permisul său de conducere i-a fost reţinut în cursul anului 2020. Verificările în bazele de date au relevat că acesta figura cu dreptul de conducere „suspendat”.

Pe lângă aceasta, în timpul analizării certificatului de înmatriculare, s-a constatat că data ultimei inspecţii tehnice periodice a fost modificată. Deşi în certificat era menţionată data de 26 noiembrie 2023, bazele de date ale Poliţiei Române au confirmat că data reală a următoarei inspecţii tehnice periodice este 26 august 2023.

În urma constatărilor, s-a întocmit un dosar penal, iar prin ordonanţa din 6 decembrie 2023 a Poliţiei Câmpulung Moldovenesc, confirmată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, s-a dispus continuarea urmăririi penale împotriva bărbatului care este cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără a avea permis şi uz de fals.

Faţă de acesta s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI