> Este interzisă comercializarea ouălor cu coaja crăpată sau lovită, acestea urmând a fi retrase de la vânzare” arată dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, şeful DSVSA
Producătorii si comercianţii care valorifică ouă pentru consumul uman, dar şi fermele producătoare trebuie să fie autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, conform legislaţiei în vigoare, informează dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava.
În această perioadă premergătoare Sărbătorilor pascale, inspectorii sanitari veterinari verifică inclusiv condiţiile de transportare a ouălor, „pentru mijloacele auto care nu îndeplinesc condiţiile sanitare veterinare urmând a fi suspendată autorizaţia sanitară veterinară”. De asemenea, verificat este modul de depozitare şi comercializare a ouălor, şeful DSVSA semnalând că este interzisă „desfăşurarea activităţii în spaţii improvizate, în care nu sunt asigurate temperatura şi starea de igienă corespunzătoare”.
„Ouăle trebuie să fie marcate cu codul producătorului, comercializarea ouălor care nu provin din centre autorizate de ambalare a ouălor fiind interzisă” precizează dr. Voloşeniuc. Acesta mai evidenţiază că, în cazul ouălor valorificate în pieţele agroalimentare şi în târguri de către producătorii particulari, personalul veterinar din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare vor proceda la examinarea ovoscopică.
„Este interzisă comercializarea ouălor cu coaja crăpată sau lovită, acestea urmând a fi retrase de la vânzare şi dirijate către o unitate de neutralizare” arată dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.
Comentarii