Operaţiune de amploare a poliţiştilor în Suceava şi Fălticeni

> Aceasta s-a soldat cu cu dosare penale, confiscarea de articole de îmbrăcăminte posibil contrafăcute în valoare de 40.000 de lei şi amenzi

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au desfăşurat o acţiune de amploare în municipiile Suceava şi Fălticeni, ce a condus la confiscarea unor articole vestimentare în valoare de aproximativ 40.000 de lei, susceptibile de a fi contrafăcute.

La data de 20 aprilie, în urma unei investigaţii şi a unei documentări amănunţite, poliţiştii au efectuat două controale la unităţi economice specializate în comercializarea articolelor de îmbrăcăminte.

Constatând nereguli şi încălcări ale legislaţiei, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, a fost confiscată suma de 935 de lei, provenită din vânzări nedeclarate.

Poliţiştii au identificat aproape 200 de articole vestimentare având mărci înregistrate şi protejate pe teritoriul României, în valoare totală de 38.000 de lei. Aceste produse au fost ridicate în vederea expertizării, fiind suspectate că ar fi contrafăcute.

Cele două persoane juridice care comercializau astfel de articole au fost sancţionate. Una dintre acestea, situată în municipiul Fălticeni, a fost sancţionată şi cu o amendă de 12.000 de lei, conform prevederilor legale, iar produsele confiscate au fost evaluate la 23.000 de lei. Cealaltă societate, din Suceava, se află sub investigaţie pentru aceeaşi infracţiune, punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, având confiscate produse în valoare de 15.000 de lei. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI